Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Izolace vzduchotechniky

Izolace Isover na vzduchotechnických potrubích plní funkci tepelnou, protipožární, akustickou a lze ji částečně použít i pro zamezení kondenzace v místech, kde potrubí prochází chladnějšími místnostmi.



Během roku může nastat období (v zimě při nízkých teplotách), kdy izolace VZT potrubí může být považována za izolaci chladovou (tzn. hrozí riziko kondenzace na vnějším povrchu, např. na přívodním potrubí čerstvého vzduchu vedoucí přes vytápěnou místnost). V takovém případě je na zvážení projektanta, zda použít izolaci z minerální vlny. Při náhradě minerální vlny syntetickým kaučukem může být nutné požárně technické posouzení.

Vhodnými materiály na provádění izolací potrubí vzduchotechniky jsou rolované pásy Klimarol na hliníkové fólii, lamelové pásy Orstech LSP nebo Isover ML-3, rohože na pletivu Orstech DP nebo desky Orstech H s hliníkovým polepem.


Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER
logo Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Divize ISOVER

ISOVER nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací v té nejvyšší kvalitě na českém trhu: produkty z čedičové i skelné vlny, expandovaného polystyrenu a doplňky pro systémová izolační řešení.

 
 
Reklama