Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Izolační desky z lignocelulózových vláken VestaEco jsou univerzálním ekologickým izolantem

Přírodní původ, ochrana proti chladu a hluku a schopnost přirozeně regulovat mikroklima v interiéru jsou hlavními přednostmi ekologických izolačních desek z lignocelulózových vláken VestaEco.

Ekologické, pevné izolační desky z lignocelulózových vláken VestaEco jsou díky svým vlastnostem předurčeny k využití v rámových konstrukcích pro izolaci fasád, stěn, střech a podlah. Přírodní surovinou pro výrobu desek VestaEco jsou lignocelulózová vlákna. Nepravidelné uložení vláken a porézní struktura výrazně přispívá také ke zlepšení vzduchové a kročejové neprůzvučnosti. Specifické vlastnosti desek umožňují ochranu budov proti nadměrnému přehřívání v létě a proti chladu v zimě. Kromě toho materiál desky účinně pohlcuje a tlumí hluk z vnějšího prostředí.

Nabídka výrobků VestaEco je široká – desky VestaEco WALL jsou desky difuzně otevřené a odolné vůči nárazu, vhodné pro zateplení fasád zděných budov. VestaEco FLAT umožňují rychle a účinně eliminovat tepelné ztráty na plochých střechách a nevyužívaných podkrovích.
Vysoká odolnost v tlaku a dobré tepelně izolační vlastnosti umožňují použití desek VestaEco Screed jako podkladovou vrstvu pod lité podlahy a potěry. Pro výplně je vhodná univerzální izolační deska VestaEco FILL. Výbornou tepelnou a zvukovou izolací obvodových stěn dřevostaveb jsou desky VestaEco PROTECT, VestaEco INTERNAL umožňují izolaci stěn na vnitřní straně (vhodné např. při zateplování historických budov). Akusticky účinné podložky pod deskové, laminátové podlahy a podlahové desky nesou označení VestaEco FLOOR a nenasákavá, vodoodpudivá, tuhá nadkrokovná izolace s vysokou hustotou VestaEco ROOF se instaluje do střešních konstrukcí.

 
 
Reklama