Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Návrh a instalace systému sněhových zábran

Satjam vydal aktualizaci montážního návodu na sněhové zábrany. V rámci tohoto návodu jsou nově zapracovány schémata pro krytiny SATJAM Trend, Trend Long a SATJAM Taurus Premium.


Systém sněhových zábran má za úkol udržet sněhovou vrstvu na střeše jako celek. Sněhová vrstva na střeše postupně odtává bez rizika sesuvu, poškození střešního pláště i dalších konstrukcí a bez rizika ohrožení majetku a zdraví osob.

Sněhová vrstva je rovněž tepelným izolantem, který může zlepšit tepelně-technické vlastnosti střešního pláště v zimním období.

Správná funkce systému sněhových zábran je závislá na správné volbě typu, množství a rozmístění jednotlivých prvků systému. Celý systém je navržen tak, aby bezpečně, efektivně a hospodárně plnil svou funkci po celou dobu životnosti střešního pláště.

Některé prvky systému jsou mezi sebou zaměnitelné, jiné nikoliv, dbejte proto na dodržení skladby prvků pro daný typ krytiny. Nedílnou součástí celého systému je spojovací a kotevní materiál – používejte proto výhradně spojovací a kotevní materiál dodávaný nebo doporučený firmou SATJAM.

Montážní návod ke stažení zde.


SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.

 
 
Reklama