Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Waltrovka Aviatica postoupila do druhého kola Stavby roku

Administrativní budova Aviatica z dílny architektka Jakuba Ciglera, kde se na udržení vnitřního komfortu významnou měrou podílejí stropní izolace Kooltherm K10, postoupila do druhého kola 23. ročníku soutěže Stavba roku 2015.

Rozhodla o tom odborná porota pod vedením Doc. Radomíry Sedlákové. Odborníci vybírali z rekordních 72 staveb přihlášených do letošní edice prestižní soutěže vyhlašované každoročně Nadací ABF ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu, Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR a ČKAIT.

Finalisté budou známi 10. září 2015. Jména vítězů se veřejnost dozví 13. října 2015 v Betlémské kapli v Praze.

Projekt Waltrovka Aviatica je první budovou rozsáhlého komplexu na území bývalé továrny Waltrovka v Praze Jinonicích. Nová městská čtvrť Waltrovka nabídne budoucím uživatelům prvotřídní kvalitu, komfort a zázemí. Těžké stroje v bývalých továrnách Waltrovky nahradí v budově Aviatica nadčasové kanceláře. V dalších etapách budou vybudovány další budovy nabízející moderní bydlení, restaurace a obchody.

Budova Waltrovka Aviatica je držitelem před-certifikace LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) na úrovni LEED Gold. Certifikace LEED poskytuje nezávislé ověření, že budova byla navržena s využitím strategií zaměřených na dosažení vysokých požadavků v klíčových oblastech zdraví lidí a životního prostředí, jako jsou udržitelná výstavba budov, úspory vody, energetická efektivnost, výběr vhodných materiálů a kvalita životního prostředí. Finální certifikace LEED bude dokončena po předání budovy do plného provozu, tedy na podzim roku 2015.

Díky vynikajícím vlastnostem, a s ohledem na kritéria certifikace LEED, byl pro zateplení stropních konstrukcí zvolen materiál Kooltherm K10 vyráběný naší společností.


Pro zateplení stropních konstrukcí budovy Waltrovka Aviatica byl zvolen materiál Kingspan Kooltherm K10
 
 
Reklama