Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Střecha z pálené střešní krytiny Röben je zárukou kvality a spolehlivosti

Na trhu je alespoň několik materiálů, kterým je možné pokrýt střechu. Předtím, než se rozhodnete pro některý z nich, měli byste znát jejich výhody. Zde jsou faktory, které svědčí ve prospěch pálených střešních tašek.

Pálené střešní tašky jsou jednou z nejstarších krytin. Tradice používání pálených tašek je důkazem i tisíce let ověřenou garancí, která řadí tento materiál mezi jeden z nejpoužívanějších i v moderních projektech.

Akustická izolace

Pálené střešní tašky jsou zařazeny do kategorie těžkých krytin. Vzhledem k velké mase se těžko rozvibrují, což je velmi dobrá ochrana proti hluku zvenčí. To je důležité zejména v případě, že podkroví domu je využíváno jako obytná plocha pro ložnici nebo dětský pokoj.

Tepelná ochrana

Hmotnost a masa tašek přispívá rovněž k tomu, že keramika položená na střeše zajišťuje dobrou tepelně izolační ochranu. Projevuje se dvěma způsoby – v zimě tašky pomalu odevzdávají teplo, takže ohřátý vzduch neutíká rychle přes střechu a obyvatelé domu nesou nižší finanční náklady na topení. Naopak v létě kdy jsou venkovní teploty vysoké se tašky pomalu zahřívají, díky čemuž není v podstřeší horko.

Přírodní materiály

Z jílů vypalovaná pálená střešní krytina je jedním z nejekologičtějších materiálů. Tento materiál je zcela přírodní, bez chemických barviv, kovů či plastů. Díky tomu keramika zajistí zdravý mikroklimat v objektech, které jsou jimi pokryty.

Dlouhověkost

Ze všech druhů střešních krytin jsou pálené tašky považovány za jedny z nejodolnějších.


Odolnost vůči vnějším faktorům

Pálené tašky dobře snáší vysoké klimatické vlivy, kterým je střecha vystavena: střídání ročních období, cykly vytápění a chlazení během dne a noci, silnému slunečnímu záření, dešti, sněhu a krupobití.

Mrazuvzdornost

Pálenou krytinu Röben charakterizuje vysoká mrazuvzdornost, protože i po více jak 150 zmražovacích, normou daných zkušebních cyklech, nejsou v jejich struktuře projevy žádné změny ani deformace.

Estetika a barevnost

Systémové řešení

 
 
Reklama