Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekonstrukce bytu – na co se zaměřit v oblasti stropu?

Pokud rekonstruujeme náš interiér, toužíme často po tom, aby výsledný vzhled byl skutečně na první pohled dokonalý. Samozřejmě v daném směru se můžeme zaměřit na celou řadu možností, jakým směrem se vydat.

Někteří pouze změní nábytek, jiní zrekonstruují koupelnu a další mohou upravit i samotní dispozice daného bytu. S tím samozřejmě souvisí možnosti spojené s úpravou nejenom zdí, ale také stropu. Zde se využívá především různých stropních desek. Pojďme se podívat na několik možností, jaké existují a samozřejmě si sdělíme i důvody, proč je využívat.

Estetický vzhled

Ten je samozřejmě důvodem číslo 1, jelikož daný strop tak získá mnohem lepší vzhled, což oceníme pokaždé, kdy chceme bydlet v moderním, dokonale vypadajícím interiéru. Dnes se využívají především stropní desky z polystyrénu, které jsou lehké, jednoduše se instalují a samozřejmě mohou skvěle vypadat. Už dávno totiž neplatí, že by strop byl pouze natřeným kusem zdiva. Dnes totiž můžeme vsadit třeba na možnosti, jako je:

  • Imitace dřeva
  • Stropní panely
  • Desky s PVC folií
  • 3D stropní desky

To samozřejmě vede k jedinému, a to faktu, že strop už nikdy nebude vypadat nudně a jeho vzhled oceníte jak vy, tak třeba i vaši hosté, kteří váš interiér navštíví.

Lepší izolace

V rámci rekonstrukce stropů však můžete počítat i s tím, že není problémem zlepšit jeho izolaci. Díky tomu nejenom ušetříte náklady za topení, ale vhodnou zvukovou izolací můžete snadno docílit třeba i toho, že odhlučníte své sousedy. Pokud vás ruší hlasitá hudba, posouvání židlí nebo i další zvuky, potom není problémem udělat jim díky kvalitní izolaci konečně přítrž. Tím celkově zajistíte větší pohodu vašeho bydlení.

Samozřejmě dané stropní řešení umožní využívat ho k instalaci dalších prvků. Ideálním příkladem může být dnes velmi oblíbené bodové osvětlení. To stačí snadno a jednoduše nainstalovat a příjemné osvětlení je zárukou toho, že se vám bude skvěle žít, ale i pracovat

 
 
Reklama