Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zateplování nemusí nutně probíhat vně objektu

Ačkoliv dnes jsou nejdiskutovanějšími tématy taková, která jsou spojena hlavně se zateplením fasády, existují i další možnosti úprav našeho domu nebo bytu.

A ty se mohou týkat i interiérů. V tomto směru totiž také máme možnost zateplení a izolace, a to jak oblasti našich podlah, tak samozřejmě oblasti našich stropů. I to je důležitým krokem hlavně ve chvíli, kdy bydlíme v nejnižším, nebo naopak nejvyšším patře.

Zateplovat lze i stěny

Další možností, jak můžeme zlepšit vlastnosti z hlediska tepelné izolace, jsou i takové, kdy začneme izolovat i naše stěny. I tímto způsobem tak můžeme zamezit tepelným ztrátám. Samozřejmě daná stěna se následně nijak neliší od původního řešení, není problémem jakýkoliv nátěr, ale třeba ani obrazy. Ideálně oblíbené varianty z umenisveta.cz, které každý byt dokonale oživí, a to ať už se jedná o obývací pokoj, ale stejně tak ložnici, nebo pokoj našich dětí.

Nezapomeňte na dveře a okna

Co je také velmi důležité, to jsou ty nejrizikovější místa, jako dveře a okna. I zde může jakákoliv netěsnost znamenat problém. Nehledě na to, že ne ve všech místnostech musíme vždy udržovat stejnou teplotu, a tak se kvalitní dveře s dobrými izolačními vlastnostmi postarají o to, že teploty budou odděleny tak, jak mají být.

 
 
Reklama