Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prosklené hliníkové fasády přirozeně propojí interiér budovy s jejím okolím

Pokud má být budova prosvětlená a zároveň i vypadat seriózně, tak se přímo nabízí použití prosklené hliníkové fasády, která přirozeně propojí interiér budovy s jejím okolím.

Zasklívání fasád se provádí pomocí šroubovaných přítlačných lišt. Do prosklených fasád je možné vkládat různé typy oken a dveří z okenních a dveřních systémů SCHÜCO a PONZIO. Okna ve skleněných hliníkových fasádách mohou být v provedení se skrytým rámem křídel. Skla se volí tak, aby odpovídala požadavkům investora a zároveň aby byla v souladu s platnými bezpečnostními a technickými požadavky. Skla v hliníkové fasádě mohou být i v provedení, které nabízí vysoký stupeň zabezpečení objektu proti násilnému vniknutí.

Hliníková konstrukce prosklené fasády je prakticky bezúdržbová a odolná všem běžným vlivům prostředí.

Výrobu, dodávku a montáž prosklených hliníkových fasád zajišťujeme na konkrétní zakázku přímo pro investory, tak i pro generální dodavatele staveb.

Konstrukce prosklené fasády z hliníkových profilů je variabilní a lze ji jednoduše přizpůsobit požadavkům na statiku nebo typ použitého skla. Hliníkové profily se vyrábějí v různých stavebních šířkách, v závislosti na tloušťce skla a požadavcích na tepelně izolační vlastnosti prosklené fasády. Vnější přítlačné lišty, které drží skla svojí silou ve fasádě, se přichytí pomocí samořezných šroubů. Na vnější přítlačné lišty se nasadí zaklapávací lišty, které mohou mít různý tvar, díky němuž může získat prosklená fasáda zajímavý estetický vzhled.

Firma PRUNIWERK a.s. – hliníkové fasády Ostrava – vyrábí ve výrobním areálu v Ostravě svými vlastními zaměstnanci prosklené hliníkové fasády se sloupkovo-příčníkovou konstrukcí v různých variantách provedení. Povrchová úprava hliníkových profilů může být prakticky v celé škále odstínů RAL.


PRUNIWERK a.s.
logo PRUNIWERK a.s.

PRUNIWERK a.s. vyrábí, dodává a instaluje hliníková okna, dveře a lehké obvodové pláště (prosklené fasády), střešní světlíky, zařízení pro přirozený odvod kouře a tepla (SOZ, ZOKT, RWA).

 
 
Reklama