Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jsme zapálení do požární ochrany

Knauf Praha byl partnerem červnových hasičských slavností v Litoměřicích. Tato akce se koná jednou za tři roky a je ojedinělou ukázkou současné i historické techniky, ale i způsobu zásahů hasičských záchranných sborů.

Ve dnech 6. – 7. 6. 2014 proběhly v Litoměřicích Celonárodní hasičské slavnosti. Tato akce se koná jednou za tři roky a je ojedinělou ukázkou současné i historické techniky, ale i způsobu zásahů hasičských záchranných sborů. Asi nikdo nepochybuje o důležitosti této profese, její nezastupitelnost v integrovaném záchranném systému se prokázala při loňském rozsáhlém rozvodnění Labe, mimo jiné právě v Litoměřicích, kvůli kterým musely být Hasičské slavnosti o rok odsunuty.

Návštěvníci měli možnost v živých ukázkách zhlédnout vyprošťování osob z vozidla, zásah požárního tanku i práci výkonného požárního děla a mohli si historickou hasičskou techniku i vyzkoušet, čehož využil i jednatel společnosti Knauf, pan Radek Bedrna. Vše bylo akční a perfektně organizačně zvládnuté, nenudili se děti ani dospělí, kterých přišlo na tisíce. Prostě kdo přišel, nelitoval.

Jsme zapálení do požární ochrany

A proč o tom píšeme na stránkách portálu? Protože i my jsme ukázali, jak napínavý příběh kombinace papíru a sádry v protipožární desce nabídnout. Za zástěnou tvořenou sádrokartonovou příčkou z protipožárních desek Knauf RED s úhrnnou tloušťkou desek 25 mm si v klidu seděli naši dva figuranti, zatímco z druhé strany do konstrukce pálil plamenomet s teplotou okolo 800 stupňů Celsia.

Málokdo z návštěvníků, když viděl obrovský plamen a cítil teplo z něho, věřil, že se to dá přežít bez újmy. Ale my víme, že tomu tak je. Tak tenká a tak účinná je protipožární deska Knauf. Kdo viděl, nezapomene a kdo neviděl, musí počkat na další akci.

v Litoměřicích se konaly Celonárodní hasičské slavnosti
Figuranti za zástěnou tvořenou sádrokartonovou příčkou z protipožárních desek Knauf RED s úhrnnou tloušťkou desek 25 mm

Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...

 
 
Reklama