Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kralupy n. V. získaly 13 mil. Kč na zateplení městských budov

Kralupy nad Vltavou získaly dotaci 13 milionů korun na zateplení šesti městských budov. Celková hodnota stavebních úprav, které městu ušetří náklady na energie, je téměř 20 milionů korun.

Dotace Státního fondu životního prostředí přispěje na výměnu oken, zateplení obvodových plášťů a střech. ČTK o tom informovala mluvčí radnice Lenka Moravcová.

Město nechá zateplit budovu bývalého sídla radnice, v níž je teď úřad práce a Ekologické centrum Kralupy nad Vltavou. Celkové náklady na zateplení budovy a výměnu oken jsou vyčísleny na více než pět milionů, z toho bude dotace činit čtyři miliony. Zateplení se také dočká sauna v areálu zimního stadionu a kabiny u hřiště v Mikovicích. "Jednou z posledních veřejných budov v majetku města, která není zateplená, je hasičská zbrojnice v Minicích. I ta se dočká opravy," uvedla Moravcová. Oprava bude stát téměř tři miliony korun a většinu také uhradí dotace.

Mezi dotovanými projekty jsou také rekonstrukce budovy školy v přírodě v Mokrosukách za tři miliony korun a oprava budovy bývalého stacionáře v části Lobeček za 2,5 milionu korun.

 
 
Reklama