Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Forum Karlín dostane speciální fasádu

Fasáda je do výšky prvních dvou pater osazována speciálním transparentním materiálem s LED scénickým osvětlením, které může měnit barvy na míru pořádané kulturní či společenské akce.

Jedinečná společenská hala Forum Karlín, která se staví v Pernerově ulici v Praze 8, se obléká do svého nového pláště.

Forum Karlín z dílny známého španělského architekta Ricarda Bofilla, pražského ateliéru AED project a českobudějovického studia ATELIER 8000 otevře unikátní prostory pro pořádání koncertů, konferencí, kulturních a společenských akcí již na jaře tohoto roku. Diváci i pořadatelé se mohou těšit na nejmodernější technologie a designové prvky, jako je právě speciální světelná fasáda. „Tento prosklený prstenec je jakýmsi živým organismem, který vizuálně přitáhne pozornost k nové dominantě Karlína,“ říká Tomáš Kadeřábek, vedoucí projektu, a dodává, „LED scénické osvětlení například umožní sladit exteriér budovy s programem v hale.“

Vizualizace fasády Fora Karlín, které vyrůstá v Pernerově ulici v Praze 8
Vizualizace fasády Fora Karlín, které vyrůstá v Pernerově ulici v Praze 8

Celoskleněná zavěšená lamelová fasáda je vyrobená z transparentního materiálu „U glass“. Jednotlivé svisle orientované lamely šířky 26 cm a délky 3 m z pískovaného skla jsou zavěšené na ocelové pozinkované konstrukci, která je předsazena před samotnou budovu. V prostoru mezi skleněnými lamelami a budovou jsou umístěny tři pochozí lávky, kde bude instalováno lineární LED scénické osvětlení, které umožní v celém spektru barevného modelu RGB měnit libovolně tónování barev osvětlení. Instalace fasády bude dokončena na konci března.

Stavba Fora Karlín, které je součástí projektu Vision Park Karlín, byla zahájena v srpnu roku 2012 a její kolaudace je plánována na jaro 2014.

Forum Karlín, Jakub Danielka
 
 
Reklama