Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ušetřete s moderním zdicím systémem KMB SENDWIX

Sendvičový zdicí systém KMB SENDWIX od společnosti KM Beta a.s. byl navržen speciálně pro energeticky úsporné, nízkoenergetické a pasivní domy. Ušetřit se SENDWIXEM ale lze nejen na energiích či materiálu. Díky akci Podzimní úroda slev u KM BETA je nyní navíc zdivo o celých 15 % levnější.

A to není vše. K prvkům určeným pro tenkovrstvé zdění přidává KM BETA lepidlo PROFIMIX v odpovídajícím množství zcela zdarma!

Vápenopískové cihly, které jsou základem systému KMB SENDWIX, patří mezi moderní stavební materiály používané jako vnitřní i obvodové zdivo, pro nosné, dělicí i výplňové konstrukce. Vysoká objemová hmotnost vápenopískových prvků zaručuje pevnost cihel v tlaku a vynikající akumulační i akustické vlastnosti již při menších tloušťkách nosných stěn (již od 175 mm!).

Vybírejte z celkem 64 variant systému
Vápenopískové zdicí prvky jsou vyrobené s vysokou přesností a umožňují tak tenkovrstvé lepení a spolu se suchou převazbou svislých spár systému pero–drážka zajišťují podstatně vyšší rychlost výstavby a významnou úsporu materiálů. Na vápenopískové zdivo se z vnější strany se přikládá tepelná izolace. Ve třech variantách systému KMB SENDWIX je k dispozici celkem 64 různých typů řešení, které se liší tloušťkou i tepelně-technickými parametry.

Ve variantě KMB SENDWIX P je tepelným izolantem kontaktní stabilizovaný polystyren, ve variantě KMB SENDWIX M kontaktní minerální izolace z čediče. Třetí možností je KMB SENDWIX L, provětrávaná konstrukce krytá pláštěm z pohledových spárovaných vápenopískových cihel s izolantem v podobě minerální izolace. Ve všech variantách systému je jeho cena zajímavá, plně srovnatelná s cenou standardních jednoplášťových konstrukcí, přičemž zohledňuje užitkové vlastnosti.

KMB SENDWIX zkracuje topnou sezonu o měsíc!
Systém KMB SENDWIX je koncipován tak, aby tepelné vlastnosti zdiva vysoce překračovaly i hodnoty doporučované normou. Navíc je ze stavební praxe obecně známo, že úniky tepla přes tzv. „tepelné mosty“ (zeslabení izolačních schopností zdiva) se efektivněji eliminují u konstrukcí vícevrstvých než u jednoplášťového zdiva.

Tepelná akumulace má v trvale užívaných stavbách svůj význam a je žádanou vlastností. Právě díky výborné tepelné akumulaci může zdicí systém KMB SENDWIX zkrátit otopnou sezonu až o celý měsíc. Vysoká tepelná akumulace zdiva umožňuje pohodlně překlenout teplotní výkyvy mezi dnem, nocí a v přechodných obdobích (jaro, podzim) bez zapnutí topné soustavy, čímž lze významně uspořit spotřebu energií. Vzhledem ke své vysoké objemové hmotnosti a hustotě má vápenopískový kvádr solidní tepelnou akumulaci. Zároveň se zabraňuje přehřívání prostorů, takže v létě je v domě příjemný chládek.

Navíc vzhledem k vysokým pevnostem zdiva KMB SENDWIX stačí používat tento materiál již v tloušťce 175 mm, takže oproti klasické jednoplášťové konstrukci získáte až 10 % užitné plochy navíc! Díky mimořádným objemovým hmotnostem vápenopískových prvků vyniká KMB SENDWIX také skvělým tlumením hluku (Rw až 56 dB – tzv. akustická pohoda), je bezpečné (kvádry jsou nehořlavé) a má příznivé parametry příjmu a výdeje vlhkosti (vlhkostní mikroklima).

Dodržení půdorysného modulu omezí sekání cihel a zrychlí stavbu
Další výhoda vápenopískových zdicích prvků spočívá v jejich snadném skládání, které tak připomíná dětskou stavebnici. Rozměry vápenopískových prvků tvoří totiž jednotný délkový modul pro vodorovné i svislé konstrukce, a to 250 mm. Stěny objektů je proto nejvhodnější navrhovat v půdorysném modulu 125 mm nebo 250 mm, protože se tím již v rámci projektu omezí pracné řezání nebo sekání cihel na stavbě.

V systému KMB SENDWIX se vápenopískové kvádry a cihly vyrábějí ve dvou jmenovitých výškách podle toho, zda bude použita technologie zdění na maltu nebo na lepidlo. Při zdění na maltu má ložná spára tloušťku 12 mm, jmenovitá výška kvádrů pro zdění na maltu jsou 113 mm, resp. 238 mm, čímž je dosaženo metrického modulu 125 mm, resp. 250 mm. Při technologii zdění na lepidlo je ložná spára podstatně tenčí - má jen 2 mm. Pro zachování modulu 125 mm, resp. 250 mm jsou ke zdění na lepidlo určeny prvky s jmenovitou výškou 123 mm, resp. 248 mm.

Rozpoznání a napravení chyb je snadnější
U jednoplášťových konstrukcí je kvalita práce zedníků z hlediska tepelně-technických i statických vlastností obvodových stěn zásadní, protože každá chyba může významně ovlivnit tepelnou charakteristiku jednovrstvého obvodového zdiva. Naproti tomu u systému KMB SENDWIX, a vícevrstvých konstrukcí obecně, je kvalita zdění důležitá ve vztahu ke statice a rovinnosti stěn – tepelný odpor stěn se řeší až dodatečnou izolací. Vzniklé nedostatky při vazbě zdiva jsou snadno viditelné. Chyby při realizaci zateplení se mohou týkat např. špatně sesazených izolačních desek či celkového postupu montáže. Ale i tyto chyby lze u vícevrstvých zdicích systémů snadno odhalit a před aplikací fasádních stěrek opravit.


Stavte výhodně s materiály KM BETA
KM Beta a.s. připravila pro stavebníky velkou podzimní slevovou akci, během níž mohou nakoupit kvalitní stavební materiál za bezkonkurenční cenu! Jak již bylo řečeno v úvodu, vápenopískové zdivo je nyní výhodnější o -15 %. Kromě toho ale platí slevy i na další materiály KM BETA, a to střešní krytinu (až -35 %), pálené zdivo (-41 %) i maltové a omítkové směsi PROFIMIX (-20 %). Uvedené ceny jsou nastaveny také na e-shopu shop.kmbeta.cz. Pokud by zákazník měl v některých stavebninách potíž se získáním slevy, může se obrátit na manažera svého regionu (kontakty na www.kmbeta.cz), který mu slevu vyjedná.

Více o systému na www.sendwix.cz.

 
 
Reklama