Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Využijte výhody tepelně izolačního obsypu při stavbě zapuštěného bazénu

Lehké keramické kamenivo Liapor má ve stavebnictví celou řadu možných využití – vyrovnávací zásypy podlah, izolační zásypy pod základovou desku domu atd. Jedna z dalších aplikací, při níž jsou vlastnosti tohoto přírodního materiálu nespornou výhodou, je tepelně izolační obsyp zapuštěných bazénů.

Snadné použití pro všechny typy zapuštěných bazénů

Realizace obsypu zapuštěného bazénu pomocí keramického kameniva Liapor je snadná. Lze jej použít při realizaci všech typů zapuštěných bazénů (plastových, ocelových, betonových, atd.). Postup je obdobný, jako při využití jakéhokoliv jiného kameniva. Materiál se ukládá a hutní lehkou vibrační deskou ve vrstvách po 30 cm až do požadované výšky. Tímto způsobem vznikne homogenní tepelně izolační vrstva, která také zamezuje následné možné deformaci bazénové skořepiny. Po dosažení požadované výšky zásypu se provedený zásyp kameniva Liapor překryje geotextilií a provede se finální navržená úprava okolí bazénu.

Nižší náklady na ohřev vody


Další výhodou je snížení energetických nákladů na ohřev vody v bazénu. Díky vysokým tepelně izolačním schopnostem kameniva Liapor obsyp udržuje déle příjemnou teplotu vody v bazénu. Snižují se tak nejen finanční nároky na ohřev vody, ale také se díky tomu prodlužuje koupací sezona, což ocení snad každý.

Pro obsypy bazénů je vhodné použít materiál Liapor frakce 4–8 /350, který lze zakoupit v balení po 50 l přes e-shop obchod.liapor.cz. Liapor lze dodat ale i ve větším balení – ve velkoobjemových vacích o objemu 1 000 l, případně volně ložený.

 




Více informací o možnostech využití keramického kameniva Liapor při stavbě a izolaci zapuštěných bazénů vám poskytne:

Aleš Hanykýř
obchodně technický manažer

E-mail: hanykyr@liapor.cz
Tel: +420 352 324 407
Fax: +420 352 324 499
GSM: +420 734 355 654
www.liapor.cz


LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.