Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Černá bílá. Věčné společnice?

Černá a bílá, dvě naprosto kontrastní barvy stojící naproti sobě v barevné škále. Nestárnoucí a nesmrtelná kombinace. To platí nejen při výběru oblečení či doplňků, ale i v případě našich domácností.

Černá bílá. Věčné společnice?

Černá a bílá k sobě patří stejně tak jako den a noc. Tato barevná kombinace se využívá celá léta napříč všemi odvětvími a obory. Nemůže se s ní šlápnout vedle. Každý z nás vnímá barvy jinak a na každého působí jiným dojmem. Někdo nemusí mít rád zelenou, někdo by si nedokázal představit mít zdi vymalované křiklavými tóny červené. Pokud ale budeme volit pouze kombinaci černé a bílé barvy, stane se váš domov neutrálním a nadčasovým.

Tato kombinace vyžaduje trochu odvahy, ale kontrast těchto dvou odlišných barev učiní pokoje krásnějšími a zajímavějšími. Jejich správná vyváženost vyzdvihne v místnosti právě to, co by opravdu mělo vyniknout. Černá zvýrazní architektonické prvky a bílá dodá pocit vzdušnosti a rovnováhy na pozadí.

Souhra černé a bílé je velice často používána v moderních kuchyních a koupelnách. Do pokojů vnáší pocit kultivovanosti a rafinované elegance. Zatímco ostatní barevná schémata přicházejí a odcházejí s měnícími se trendy, toto seskupení přetrvává a zůstává módní desítky let.

 
 
Reklama