Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ytong povede Dialog o normách ve stavebnictví a jejich plnění díky systému Ytong

Společnost Xella CZ zve projektanty a architekty na odbornou konferenci Ytong Dialog, která probíhá v říjnu v několika městech České republiky.

Letos Dialog probíhá v Ostravě, Brně, Praze, Hradci Králové a Plzni
Letos Dialog probíhá v Ostravě, Brně, Praze, Hradci Králové a Plzni

Letos se zaměří na tématiku norem v oblasti tepelné techniky, požární odolnosti, potřeby větrání a bezpečnosti. Cílem je inspirovat architekty a projektanty, jak stavět moderní, zdravé a komfortní bydlení v souladu se všemi zákonnými podmínkami.

Ústředním tématem setkání je navrhování budov v systému Ytong, aby splnily požadavky příslušných norem. Pozvaný odborník se zaměří na představení současných i připravovaných norem a jejich srovnání se sousedními zeměmi.

Jeden blok dopoledního setkání bude věnován inovacím systému Ytong, v němž se techničtí poradci zaměří zejména na tepelně technické detaily. Veškeré prvky hosté uvidí na mobilním fragmentu, kde si mohou systémové řešení důkladně prohlédnout a představit si tak lépe jeho využití v praxi.

Jedním z témat bude i ekonomické a energetické porovnání rodinného domu. Jak tedy dopadne srovnání ceny pasivního a nízkoenergetického domu? Odborníci budou tuto otázku prezentovat na pěti výpočtech variant vzorového domu s různým založením stěn, typem střech, vybavením apod. Tyto varianty se budou porovnávat z různých aspektů, jako jsou pořizovací a roční náklady.

Problematiku větrání uvede video ukázka domu s nedostatky v projektu a realizaci, jejichž následkem jsou plísně. Následující přednáška se zaměří na tématiku řízeného větrání. V posledním bloku pak hosté získají přehled o protipožárních vlastnostech Ytongu a požadavcích norem na ochranu proti vloupání.

Místa konání:
Ostrava, Brno, Praha, Hradec Králové a Plzeň.

Termíny:
  • 10. 10. OSTRAVA, DOLNÍ VÍTKOVICE, SÁL MALÝ GONG
  • 11. 10. BRNO, INDUSTRA COFFEE
  • 17. 10. PRAHA, AQUAPALACE ČESTLICE
  • 18. 10. HRADEC KRÁLOVÉ, MĚSTSKÁ KNIHOVNA
  • 31. 10. PLZEŇ, TECHMANIA

Účast pro odbornou veřejnost je bezplatná. Zájemci se mohou přihlásit přes web společnosti Ytong.

Bližší informace o programu konference naleznete v příloze zprávy.
Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama