Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jednovrstvé zdivo uspoří peníze i čas a eliminuje rizika se zateplováním

Když hovoříme o jednovrstvém zdění, je to často spojováno s pojmy pasivní dům, nebo zateplování obvodového zdiva. Například cihla HELUZ Family 2in1 (500 mm) dosahuje stejných tepelně izolačních parametrů jako 7 metrů široká zeď z plných cihel.

Jednovrstvá konstrukce snižuje počet technologických kroků ve výstavbě, čímž snižuje riziko konstrukčních závad. Navíc výrazně zrychluje stavbu.
Jednovrstvá konstrukce snižuje počet technologických kroků ve výstavbě, čímž snižuje riziko konstrukčních závad. Navíc výrazně zrychluje stavbu.

Rozhodující jsou tepelně izolační vlastnosti materiálů, tvořících obvodovou konstrukci domu. V našich podmínkách dominuje staletími prověřený materiál – cihla.

I dnes se stále používá jako masivní stavební materiál s vynikající schopností akumulovat teplo. Pokud si investor vybere cihly s dostatečně vysokými tepelně izolačními parametry, zateplení novostavby už není potřebné. A to ani v případě, že jde o pasivní dům.

Například cihla HELUZ Family 2in1 (500 mm) dosahuje stejných tepelně izolačních parametrů jako 7 metrů široká zeď z plných cihel. Je tedy ideálním jednovrstvým zdivem pro pasivní dům. Pokud se investor rozhodne pro HELUZ Family 2in1 (500 mm), tak kromě úspory peněz a času si ušetří i rizika spojená se zateplováním.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.

 
 
Reklama