Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový produkt na trhu, Kalksandstein 7DF E/200 LD 15-1,4

Vzhledem k navyšující se poptávce vápenopískového zdiva tl. 200 mm zařadil Kalksandstein do svého sortimentu zcela nový produkt: 7DF E/200 LD 15–1,4.

Nový produkt - Kalksandstein 7DF E/200 LD 15-1,4
Nový produkt - Kalksandstein 7DF E/200 LD 15-1,4


Tloušťka 200 mm nepatří do oktametrického rastru, proto se v této tloušťce v SRN projektuje velmi málo staveb. Tloušťka 200 mm sloužila v Německu pouze jako „úsporná“ akustická stěna, protože již při této tloušťce splňuje Kalksandstein Zapf Daigfuss akustický útlum pro mezibytové stěny 53 dB. Na akustiku se v Německu dbá především, takže mezibytové stěny se standardně projektují nad požadavky normy a pro mezibytové stěny se používají zásadně ty nejkvalitnější konstrukce, což je tl. stěny 240 mm a RDK 2,2, kdy je dosahováno neprůzvučnosti 56 dB. Pro rodinné domy se tl. 200 mm v SRN také nepoužívá z důvodu toho, že tl. 200 mm je předimenzovaná a jak již bylo zmíněno, nepatří tato tl. do oktametrického modulu. To vše jsou důvody, proč je v SRN tl. 200 mm naprosto okrajovou záležitostí.

V České republice je situace jiná. Projektantům se zřejmě rozměr 200 mm „dobře maluje“, proto si trh tento materiál vyžaduje. U rodinných domů není nutné, aby byly zachovány akustické vlastnosti 53 dB, proto bylo možné snížit objemovou hmotnost RDK na 1400 kg/m3 a tím i výrazně snížit cenu tohoto materiálu. Jako u všech materiálů Zapf Daigfuss i zde jsou k dispozici elektroinstalační kanály. Pro bytové domy se tl. 200 mm projektuje často, protože investor splní (sice těsně, ale splní) neprůzvučnost danou Stavebním zákonem 53 dB. Samozřejmě v ČR je na rozdíl od Německa většinou priorita nejnižší ještě přípustná kvalita. Pro tento případ dodává stále Zapf Daigfuss ze svého sortimentu v tl. 200 mm bloky o objemové hmotnosti RDK 2,0 a 2,2 určené pro mezibytové stěny.

Zde se ale určitě vyplatí použít strojního zdění nejmodernějším zdícím systéme v Evropě: KS-QUADRO E.

Podrobnosti k novému produktu najdete v katalogu Kalksandstein.


Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss
logo Kalksandstein CZ s.r.o., vápenopískové cihly Zapf Daigfuss

Kalksandstein CZ s.r.o. - výroba a prodej vápenopískových cihel. Jejím hlavním cílem je poskytovat odborné poradenství v oblasti stavebních hmot a technologií pro nejstaršího výrobce vápenopískových cihel Zapf Daigfuss. Naši odborníci Vám poradí se všemi ...

 
 
Reklama