Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Potrubní systémy od firmy Viega doslova provrtaly tyrolský led

Nová elegantní stavba v Tyrolských Alpách se tyčí ve výšce 2200 metrů nad mořem. Tento špičkový horský objekt dělá svému jménu čest. V létě se tu křižují trasy cykloturistů a motoristů, v zimě pak fanoušků lyžování i pěších vysokohorských turistů.

Aby bylo možné pro tisícovky návštěvníků v kterémkoli ročním období bezpečně zajistit pitnou vodu a teplo, byla všechna potrubí precizně nainstalována s využitím systémové techniky od firmy Viega. „Při realizaci tak náročného projektu pro nás bylo klíčové zajistit bezpečné a kvalitní zásobování pitnou vodou a teplem. Od začátku jsme věděli, že požadovanou kvalitu a bezpečnost je možné dosáhnout jen se značkou Viega,“ říká Ing. Siegfried Hummel, ředitel realizační firmy Hummel GmbH pro sanitární, topenářské a klimatizační instalace.

U paty hraničního průsmyku Timmelsjoch se vine malebná silnice, která spojuje rakouské severní Tyrolsko s italským jižním Tyrolskem. V zimě však bývá tento průsmyk často uzavřen kvůli vysokým vrstvám sněhu a lavinovému nebezpečí. Jízda z rakouského Hochgurglu ke stanovišti před průsmykem se však přesto vyplatí! Zvláště nyní, kdy na tomto místě vyrostla nová pozoruhodná stavba. Ta pod jednou střechou skrývá stylovou restauraci, stanici kabinové lanovky, neobvyklé muzeum motocyklů a stanoviště pro výběr mýtného za průjezd průsmykem. Pokud navíc hustě sněží, zapadá tato budova harmonicky do okolní krajiny a působí jako velká sněhová závěj.

Zásobování budovy pitnou vodou a teplem má na starost přibližně 2600 metrů potrubního systému, který je vybaven lisovanými spojkami od společnosti Viega. „U objektů, které jsou stavebně tak náročné, jako právě tento, je vždy důležitá bezpečnost a kvalita. Té nemůžete nikdy dosáhnout, když nemáte k dispozici potřebné potrubní spojky – často i v nestandardních nebo méně běžných provedeních,“ uvádí Florian Reich, technický ředitel závodu firmy Hummel GmbH z Längenfeldu, který se dobře vyzná ve výstavbě ve zvláštních lokalitách.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama