Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systémové novinky – omítky pro snazší a kvalitnější stavění

Náš sortiment je rozšířen o lehčenou vnitřní omítku Ytong Innenputz a hlazenou vnitřní stěrku Ytong Glattputz. Oba produkty doplňují systémové řešení Lambda YQ a byly vyvinuty speciálně pro práci s Ytongem.

Díky nízkému součiniteli tepelné vodivosti a vysoké paropropustnosti zlepšují tepelně izolační vlastnosti stěn, redukují vlhkost a omezují tak vznik plísní na povrchu stěn. Jejich použití uspoří čas při aplikaci i spotřebu materiálu.

Vnitřní vápenocementová omítka Ytong Innenputz umožní díky své zrnitosti 0,5 mm vytvářet velmi hladké povrchy. Je mimořádně prodyšná (faktor difuzního odporu μ ≤ 7) a urychluje tak vysychání stavby. Její součinitel tepelné vodivosti λ10, (23,50), i s hodnotou 0,13 W/m.K zvyšuje tepelněizolační vlastnosti konstrukcí i tím celkovou tepelnou pohodu v interiéru. Vyniká také velkou vydatností, malou spotřebou a jednoduchou aplikací bez penetrace a nutnosti celoplošného vyztužení tkaninou. Pomáhá tak k celkovému zrychlení povrchových úprav v interiéru.

omítky omítka stěrka Ytong

Vnitřní vápenná stěrka je určená pro vytváření mimořádně hladkých povrchů. Je rovněž vysoce prodyšná, s hydrofilní schopností – pohlcuje vodní páru a tím reguluje vzdušnou vlhkost. Díky alkalickému složení (pH> 12) znemožňuje rozvoj plísní a řas. Další výhodou je, že snadno opravitelná po poškození či úpravách interiéru. Její aplikace je velmi jednoduchá – pro docílení extra hladkého efektu je možná finální úprava broušením.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.

 
 
Reklama