Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Porota vybrala vítěze celostátního kola „Soutěže o nejlepší projekt“ společnosti Wienerberger

Odborná porota vybrala dne 25. 7. 2016 nové vítěze již 7. ročníku „Soutěže o nejlepší projekt“ pro studenty středních průmyslových škol stavebních, které se účastnilo celkem 129 studentů z 18 škol z celé ČR.

Jiří Toncar, 1. místo v kategorii „projekt občanské stavby“
Jiří Toncar, 1. místo v kategorii „projekt občanské stavby“

Sítem 1. soutěžního kola (školní kolo) prošlo celkem 80 studentských prací, které postoupily do 2. soutěžního kola (celostátní kolo). Odborná porota složená z doc. Ing. Františka Kulhánka, CSc. z Katedry konstrukcí pozemních staveb ČVUT Praha, Ing. Iva Petráška a Ing. Roberta Blechy ze spol. Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. a zástupců mediálních partnerů soutěže v rámci svého setkání 25. 7. 2016 v Centru stavebního inženýrství v Praze hodnotila 50 projektů v kategorii „projekt rodinného domu“ a 30 prací v kategorii „projekt občanské stavby“.

V kategorii určené pro studenty 3. ročníků („projekt rodinného domu“) zvítězila Lenka Grabmüllerová z VOŠ a SPŠ Volyně, 2. místo obsadil Matěj Ševela ze SŠ stavební Jihlava a na 3. místě se umístila Eliška Dudáková ze SPŠ stavební České Budějovice. Vítězem mezi studenty 4. ročníků (kategorie „projekt občanské stavby“) se stal Jiří Toncar ze SPŠ stavební České Budějovice, 2. místo patří Petru Kvasnicovi ze stejné školy a na 3. místě skončil Josef Ročeň ze SPŠ stavební akademika St. Bechyně, Havlíčkův Brod.

Porotci u soutěžních projektů hodnotili technickou a grafickou úroveň zpracování dokumentace, celkové prostorové a funkční řešení díla, originalitu stavebně-technického řešení a rozsah využití výrobků firmy Wienerberger při konstrukčním řešení projektu.

Vítězové celostátního kola se mohou těšit na zajímavou finanční odměnu od vyhlašovatele soutěže, společnosti Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. Za 1. místo obdrží studenti 10 000 Kč, za 2. místo 5 000 Kč a za 3. místo 3 000 Kč.

Slavnostní vyhlášení výsledků 2. kola letošního ročníku soutěže a předání diplomů oceněným studentům proběhne v rámci veletrhu FOR ARCH na stánku společnosti Wienerberger 22. září 2016 od 14 hodin. Více informací o soutěži naleznete na: www.porotherm.cz/soutez_skoly.


Wienerberger s.r.o.
logo Wienerberger s.r.o.

Skupina Wienerberger AG představuje největšího světového výrobce cihel Porotherm a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny Tondach v Evropě. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení. V ČR působí společnost ...

 
 
Reklama