Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ostravské kolo soutěže SUSO zaujalo nejen šikovností mladých řemeslníků, ale také dřevěnou Intarzií

Ve dnech 26. a 27. února 2016 se na Výstavišti Černá louka v Ostravě konalo při výstavě Střechy, stavba druhé postupové kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO.

Největší nezávislá soutěž v ČR a na Slovensku v letošním roce dosáhla svého jubilejního 20. ročníku, již dvě dekády se tak snaží upozornit veřejnost na nedostatek řemeslníků. V Ostravě své síly poměřilo celkem 44 mladých řemeslníků ze 16 škol. Toto postupové kolo se tak řadí mezi jedno s největší účastí v celém ročníku.

Řemeslníků bohužel stále nepřibývá a počty absolventů řemeslných oborů nás každý rok nemile překvapí. Soutěží se na tento akutní nedostatek snažíme upozornit již 20 let,“ uvádí David Surmaj z pořadatelské společnosti ABF. Z 10 družstev truhlářů uspěl tým Štěpána Jalůvky a Ondřeje Hrbáčka ze SPŠ stavební Valašské Meziříčí a v pořadí druhá dvojice Jaromír Bilka a Adam Novák ze SOŠG Staré Město. Z 12 zednických družstev si nejlépe vedli Jiří Dominik a Matěj Gödrich ze SŠ technických oborů, Havířov-Šumbark, a tým Vlastimila Miroše a Dominika Suchánka ze SOU Kyjov. Soutěžní kolo v Ostravě proběhlo za finanční podpory Moravskoslezského kraje pod záštitou hejtmana Jaroslava Palase.


ABF, a.s.
logo ABF, a.s.

Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory výstav a veletrhů v České republice. Svými veletrhy vytváří prostředí pro prezentaci nejnovějších výrobků, technologií a služeb. Během doby se naše veletrhy staly místem pro ...

 
 
Reklama