Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

15. ročník soutěže POROTHERM DŮM 2015 vyhlášen

Účelem a posláním soutěže je prezentovat výhody jednovrstvého zdiva Porotherm T Profi jako cihlového systému při výstavbě domů s téměř nulovou spotřebou energie. Pro nejlepší z architektonických studií „Bydlení ve vatě“ jsou vypsány ceny ve výši 135 000 Kč.

K 1. září 2014 společností Wienerberger cihlářský průmysl, a.s. vyhlásila soutěž POROTHERM DŮM 2015 „Bydlení ve vatě“. 15. ročník této již tradiční soutěže architektonických studií je tentokrát orientován na návrh rodinných domů, při jejichž návrhu budou využity cihelné bloky Porotherm T Profi. Pro své vynikající tepelně-izolační vlastnosti se tyto cihly plněné minerální vatou řadí do kategorie výrobků pro nízkoenergetickou a pasivní výstavbu. Jejich součinitel prostupu tepla s velkou rezervou splňuje normové doporučené hodnoty pro pasivní domy.

Díky těmto špičkovým vlastnostem cihel T Profi je zbytečné obvodové zdivo nízkoenergetického či pasivního domu dále zateplovat a životnost takového domu je stejná jako životnost pálené cihly, která provází lidstvo již tisíce let.

Účelem a posláním soutěže je prezentovat výhody jednovrstvého zdiva Porotherm T Profi jako cihlového systému při výstavbě domů s téměř nulovou spotřebou energie a vyjádřit moderní pohled na bydlení v rodinných domech v českém a moravsko-slezském regionu.

Soutěž se koná pod záštitou ministra pro místní rozvoj a ministra průmyslu a obchodu ČR, mediálními partnery jsou vydavatelství Business Media CZ, JAGA Media a VEGA.

  • Hlavní cena POROTHERM DŮM 2015: 50 000 Kč
  • Zvláštní cena společnosti Wienerberger: 25 000 Kč
  • Zvláštní cena Vydavatelství Business Media CZ: 30 000 Kč
  • Zvláštní cena Vydavatelství JAGA media CZ: 15 000 Kč
  • Zvláštní cena Vydavatelství VEGA: 15 000 Kč

Odevzdání soutěžní dokumentace je stanoveno na 19. ledna 2015.


Účastnit se mohou architekti, projektanti, studenti, fyzické i právnické osoby, popřípadě jejich sdružení. Účast je umožněna každému, kdo vyhoví požadavkům stanoveným v soutěžních podmínkách.

Soutěžní podmínky jsou soutěžícím poskytovány bezplatně a je možné je získat v sekretariátu soutěže na adrese: PhDr. Václav Chaloupecký – KOMUNIKACE & PROFIT, Pražská 16, 102 21 Praha 10, tel.: +420 602 342 514; na stránkách komunikace-profit nebo webu porotherm.cz.

PhDr. Václav Chaloupecký, sekretář soutěže

 
 
Reklama