Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Montovaná hrubá stavba za 5 dnů a bez starostí - VIDEO

Dům jedním tahem přináší výhodnou nabídku pro ty, kteří chtějí stavět víceméně svépomocí, ale náročnější fáze stavby přeci jen přenechají odborné firmě. Montovaná hrubá stavba z prefabrikovaných dílců z keramického betonu Dům jedním tahem nabízí mnoho výhod včetně nízké ceny. Doba výstavby se s minimem mokrých procesů zkrátí i o několik měsíců.

Dům jedním tahem (DJT) přináší výhodnou nabídku pro ty, kteří chtějí stavět víceméně svépomocí, ale náročnější fáze stavby přeci jen raději přenechají odborné firmě. Montované hrubé stavby z prefabrikovaných dílců z keramického betonu Dům jedním tahem nabízí mnoho výhod včetně nízké ceny. Doba výstavby se díky unikátní stavební technologii s minimem mokrých procesů zkrátí i o několik měsíců, čímž klesnou i další náklady spojené se stavbou. A díky přírodnímu materiálu získá majitel domu i celou řadu výhod, které nejvíce ocení při jeho užívání.

Video ze stavby Domu jedním tahem



V nabídce DJT je k dispozici 20 typových montovaných domů s možností úprav podle přání investora. Základním materiálem je pevný keramický materiál (LiaporBeton). Oproti montovaným dřevostavbám mají Domy jedním tahem nepoměrně vyšší životnost a díky keramickému materiálu garantují příjemné vnitřní klima stejně jako cihlové domy. Technologie je již léty a stovkami zákazníků prověřená. Zahrnuje minimum mokrých procesů, takže do domu je možné se nastěhovat okamžitě po jeho dokončení. Promyšlená technologie skrývá také další vychytávky jako připravené drážky pro rozvody a instalace již z výroby, hladké stěny – není nutná omítka jen stěrka apod.

O technologii Domů jedním tahem >>

Postup výstavby

Realizace Domů jedním tahem je skutečně velmi rychlá. Postavit hrubou stavbu trvá pouhých 5 dnů, dům k dokončení je hotový za 2 měsíce a dům na klíč připravený k nastěhování již za 6 měsíců.

Základová deska

Liapor keramzit DJT domy na klíč
1. Základová deska na podsypu z Liaporu

Základovou desku standardně realizuje společnost Dům jedním tahem (DJT) pomocí nové technologie zakládání na izolačním zásypu z keramického kameniva Liapor, ale v případě zájmu investora ji může zrealizovat i jiný dodavatel.

 

Montáž 1. podlaží, stropu a schodiště

Když je základová deska hotová, dopraví společnost Dům jedním tahem na místo stavby velkoformátové dílce vyrobené přesně podle projektu, ve kterém bylo možné před zahájením výroby provést celou řadu úprav (posunutí příček, oken, změnu vnitřní dispozice apod.). Montáž velkoformátových dílců 1. podlaží, položení prefabrikované stropní konstrukce a usazení schodiště za asistence jeřábu a týmu zkušených zaměstnanců DJT trvá pouhý 1 den.

Liapor keramzit DJT domy na klíč
2. Den zahájení montáže, 1. den
Liapor keramzit DJT domy na klíč
3. Stavba 1. NP, montáž přízemí, osazení schodiště a polostropů, 1. den

 

Betonáž stropu

Liapor keramzit DJT domy na klíč
4. Zalití styků stěn, betonáž stropu, 2. den

Betonáž stropu se odehrává během 2., u většího patrového domu do 3. dne stavby.

Následuje zmonolitnění stropu a technologická přestávka, která obvykle trvá 6 dnů.

 

Montáž 2. podlaží

Po vytvrdnutí zmonolitňovací vrstvy může stavba pokračovat montáží stěn 2. podlaží, které budou v den montáže dopraveny na stavbu. Na konci 3. nebo 4. stavebního dne tak bude hotové usazení stěn 2. podlaží. 5. den stavby následuje jen zalití styků stěn a kontrola hotové hrubé stavby, která je připravena k předání.

Liapor keramzit DJT domy na klíč
5. Montáž stěn patra, 3. den
Liapor keramzit DJT domy na klíč
6. Montáž stěn patra, 3. den
Liapor keramzit DJT domy na klíč
7. Zalití styků stěn, dokončení montáže, 4. den

Hrubá stavba nebo dům k dokončení?!

V tomto okamžiku může převzít dokončování stavby do své režie investor nebo nechat na DJT ještě další fáze výstavby jako je realizace krovu, střechy, komínu, výplní stavebních otvorů apod. a převzít si až dům ve fázi domu k dokončení.

Liapor keramzit DJT domy na klíč
8. Dokončená hrubá stavba, 5. den
Liapor keramzit DJT domy na klíč
9. Montáž krovu, stavba komínu
Liapor keramzit DJT domy na klíč
10. Stavba krovu

Liapor keramzit DJT domy na klíč
11. Pokládka střešní krytiny
Liapor keramzit DJT domy na klíč
12. Montáž výplní a okapového systému, dům k dokončení (ilustrační foto z jiné stavby)

Dokončovací práce jsou díky technologii DJT snazší. Veškeré rozvody jsou připravené již z výroby, další úspora času i peněz přichází v podobě absence omítek – na hladké stěny stačí jen stěrka. V případě patrových domů je v jejich ceně zahrnuto i schodiště, atd.

 

Více o výhodách Domů jedním tahem >>

Ať se investor přikloní ke stavbě hrubé stavby, domu k dokončení či domu na klíč, může si být jist, že se společností Dům jedním tahem jej čeká vstřícné a férové jednání.

  • Může navštívit probíhající stavby i již hotové domy a promluvit si s jejich majiteli.
  • Může nahlédnout do výroby Domů jedním tahem.
  • Může si vybrat z 20 typových projektů a nechat si některý upravit dle svých představ.
  • Nepřeplatí ani korunu nad rámec smlouvy. U DJT neexistují žádné vícenáklady.
  • Termíny jsou u DJT závazné – stavba bude k převzetí v termínu, jaký je před zahájením stavby určen ve smlouvě.

Pro více informací navštivte web www.dumjednimtahem.cz >>


LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.
logo LIAPOR | Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Společnost Lias Vintířov, lehký stavební materiál, k. s. vyrábí kompletní sortiment stavebních materiálů LIAPOR pro hrubou stavbu. Základním materiálem pro jejich výrobu je lehké keramické kamenivo Liapor, které nahrazuje běžné přírodní kamenivo.