Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

MS Praha: nové sídlo ve Cvikově s opláštěním a okapovým systémem od Lindabu

Společnost MS Praha, výrobce a dodavatel stabilního hasicího zařízení, se rozhodla vybudovat své nové sídlo pro zajištění lepšího a rychlejšího zásobování svých zákazníků. Patří mezi ně mj. administrativní centra, sklady, výrobní haly a obchodní centra.

Novostavba výrobní, skladovací a administrativní haly MS Praha vyrostla v severočeském Cvikově 40 km od Liberce. Kompletní opláštění a odvodnění haly, stejně jako konstrukci podlahy v administrativní části zajistila společnost Lindab. Tím potvrdila, že jako přední světový výrobce stavebních komponent ze švédské oceli je schopna v rámci systému LINDAB STAVBY poskytovat stavebníkům komplexní řešení jejich potřeb.



Novostavba MS Praha má půdorys 21 × 32 m. Její stěny opláštily sendvičové PUR panely Lindab tloušťky 100 mm. „Fasáda má velmi zajímavé členění, které podtrhuje mikroprofilace vnějšího povrchu panelů. Respektuje firemní barvy společnosti – červenou, doplněnou ve střídavé šachovnici odstíny šedé podle standardu RAL. Lindab zajistil kompletní kladečské plány sendvičových panelů společně s návrhem jednotlivých detailů – ty pak řešil přímo na stavbě. Součástí naší dodávky byly i kompletní klempířské prvky fasády, kotevní materiál a další doplňky. Pro napojení opláštění na skladbu ploché střechy dodal Lindab pozinkované konstrukční prvky,“ doplňuje Petr Pleyer, produktový specialista pro industriální sektor společnosti Lindab s.r.o. Sendvičové panely jsou z oceli se zinkováním 275 g/m2 a povrchovou úpravou 25 mikronů polyesterového laku. Vnitřní PUR jádro má součinitel tepelné vodivosti λ = ,022 W/mK, požární odolnost panelů je 15 minut.

 

Odvodnění haly tvoří okapový systém Lindab Rainline, v němž je Lindab již řadu let jedničkou na českém trhu. Odstín tmavě šedé (v nejkvalitnější povrchové úpravě ELITE s 30letou zárukou) výborně ladí s fasádou haly. V neposlední řadě se Lindab podílel i na vnitřním řešení budovy. Tenkostěnné ocelové prvky Lindab Construline byly použity na konstrukci podlahy mezi dvěma podlažími administrativní budovy. Pozinkované C profily jsou uchyceny speciálními konstrukčními šrouby SFS intec do nosné konstrukce haly. Jako ztracené bednění podlahy byl použit trapézový profil LTP20, na něm je pak vrstva betonové zálivky a finální podlahová krytina.

 

MS Praha není zdaleka jedinou komerční stavbou, která je opláštěna sendvičovými panely Lindab. Lze je využívat nejen na ocelové, ale i na zděné konstrukce a také na železobetonové skelety. Hodí se jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce. Z obdobných realizací poslední doby lze uvést mj. rekonstrukci stávajícího opláštění autosalonu Škoda Auto v Horoměřicích u Prahy spolu s přístavbou showroomu a skladu náhradních dílů.

 
 
Reklama