Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Plastová okna VEKRA v nové profilaci

Tradiční česká značka oken a dveří VEKRA podstatně inovovala svou nabídku plastových oken. Profilové řady VEKRA – EVO odrážejí současné trendy v nabídce plastových oken a navíc přichází s inovacemi, jako je výztuha s přerušeným tepelným mostem.

Plastová okna VEKRA – EVO cesta k maximální úspoře tepla

Plastová okna a dveře
Plastová okna a dveře

Plastová okna VEKRA – EVO se stavební hloubkou 82 mm vycházejí z osvědčeného profilu BluEvolution 82 MD fy Salamander se středovým těsněním. Základní profily třídy A jsou vyráběny v Německu, a to z plastu bez recyklátu. Standardně jsou dodávány v zasklení s trojsklem.

Plastová okna VEKRA – EVO lze vhodně doplnit vchodovými plastovými dveřmi VEKRA Komfort EVO ve stejné stavební hloubce. V nabídce je rovněž varianta těchto dveří s překryvnou hliníkovou výplní.

Výztuha plastových oken s přerušeným tepelným mostem

VEKRA Premium EVO
VEKRA Premium EVO

Produktem nejvyšší kategorie jsou plastová okna VEKRA Premium EVO. Jedná se o plastová okna, která přinášejí inovativní řešení pro maximální úsporu tepla. Profil stavební hloubky 82 mm se středovým těsněním je rozdělen do 6 komor. Tvarovou stabilitu rámu a křídla zajišťuje masivní pozinkovaná ocelová výztuha. Unikátní je to, že tato ocelová výztuha má přerušený tepelný most napomáhá zlepšení tepelně izolačních vlastností plastového profilu.

Ocelová výztuha v plastovém profilu je speciálně tvarována tak, aby vznikl prostor pro speciální pás tvrzené PUR pryskyřice. V křídlovém profilu je pás umístěn ve vrchní části pod zasklením, v rámovém profilu je blíže podkladové liště. Celá výztuha je z pevnostního hlediska řešena tak, aby integrovaný pás neměl vliv na tvarovou stabilitu oken.

Tepelně izolační výplň komor plastových oken

Zlepšení tepelně izolačních vlastností plastových oken VEKRA Premium EVO zajišťuje také vyplnění komor profilu speciálními izolačními vložkami. Tyto vložky jsou vyrobeny z vysoce síťovaného polyetylénu. V křídlovém profilu je vyplněna jedna komora v rámovém profilu pak dvě komory, a to vždy ty, které směřují ven a sousedí s komorou osazenou výztuhou. Tepelně izolační vložky plastových oken jsou navíc na straně otočené do interiéru opatřené speciálními reflexními fóliemi, které působí jako tepelné zrcadlo.

Prostup tepla celým plastovým oknem VEKRA Premium EVO tak při zasklení trojsklem s prostupem tepla Ug = 0,5 W/m2K dosahuje hodnoty UW = 0,70 W/m2K. Jedná se o hodnotu vypočtenou podle aktuálních požadavků programu nová zelená úsporám.

Plastová okna VEKRA Premium EVO jsou tak svými parametry předurčena k použití zejména v nízkoenergetických a pasivních domech.

VEKRA jako tradiční český výrobce otvorových výplní vyrábí okna a dveře výhradně v ČR, a to ve čtyřech specializovaných výrobních závodech. Plastová okna a dveře jsou vyráběna v závodě Husinec. V nabídce VEKRA jsou okna a dveře pro každou stavbu. Bližší informace najdete na www.vekra.cz.

 
 
Reklama