Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové dekory, snížení ceny u neoblíbenějšího skla a další novinky od CAG

Rok 2017 přinesl opět nové trendy nejen v materiálech, ale i v designu a výrobních postupech nejen interiérových dveří. A my vám nyní představíme změny a inovace, které pro vás v letošním roce připravili v CAG.

CAG je český výrobce interiérových dveří, obložkových zárubní, vestavěných skříní a šaten, a dalšího nábytku na míru. Zakázková výroba je jejich doménou již od založení společnosti v roce 1998. Mají tedy mnohaleté zkušenosti a každoročně se snaží svým zákazníkům přinést něco nového. Jejich letošní novinky vám nyní představíme.

ODSTÍNY, KTERÉ BUDOU BESTSELLERY

Čtyři krásné nové laminátové dekory pro dveře, zárubně, vestavěné skříně i další nábytek na míru v dekorech dřeva nahradily ty méně populární.

Jednou z nejoblíbenějších dřevin nábytkářské výroby do interiéru je dub. Ten nyní CAG nabízí v příjemném teplém odstínu s tóny jantaru a medu. Dekor s příznačným názvem dub medový zaujme propracovanou realistickou kresbou dřeva.

Nejtmavší laminát v kolekci dřevěných dekorů CAG je nyní eben africký. Má neutrální jemnou kresbu, která dává velmi dobře vyniknout tmavě hnědým až černým barevným tónům. I přes náročnější údržbu jsou temné dekory velmi žádané a moderní.

Třešeň americká je nový dekor, jež nahrazuje dva jiné z dosavadní nabídky výrobce – třešeň a olši. Je zdařilou kombinací toho nejlepšího z obou. Má výraznou kresbu dřeva a svou propracovaností upoutá na první pohled. Barva je tlumenější, teplá, hnědočervená, bez výrazné inklinace k jednomu odstínu.

CAG Dekory Dub medový
CAG Dekory Dub medový
CAG Dekory Dýha stařená dřevní por bílá
CAG Dekory Dýha stařená dřevní por bílá
CAG Dekory Eben africký
CAG Dekory Eben africký
CAG Dekory Pinie šedá
CAG Dekory Pinie šedá
CAG Dekory Třešeň americká
CAG Dekory Třešeň americká

Laminát s reliéfním povrchem v barvě pinie šedé představuje zcela nový odstín v celé kolekci dekorů CAG. Vyniká hlubokou reliéfní strukturou borovicového dřeva s výraznými dřevními póry. Barva je jemná, s převažujícími tóny světle šedé a tmavě béžové. Reliéfní strukturu ocení nároční zákazníci se zaměřením na detail.

Přírodní povrch dub s efektem vintage (staření dřeva) s bíle probarveným pórem navazuje na úspěšnou novinku loňského roku, kartáčovanou dýhu s vintage povrchovou úpravou. Výrazná kresba dřeva, přírodní praskliny, suky a specifické probarvení dává každým dveřím punc originality. Bílá barva celkový dojem zjemní a tlumí ostré přechody. Tento povrch dýhovaných dveří i zárubní vynikne v neotřelých interiérech, které vyjadřují svou osobitost, jedinečnost a luxusní vzhled.

CAG dveře koláž
CAG dveře koláž

SKLO MATELUX BEZ PŘÍPLATKU

Toto sklo, označované také jako mléčné nebo satinato, patří díky svým vlastnostem k nejoblíbenějším na trhu. Jeho bílá barva působí čistě a elegantně a umožňuje prostup světla, které dokáže díky jemnému pískování příjemně rozptýlit. Sklo je částečně neprůhledné, proto je vhodné i do místností, kde si chcete zachovat soukromí. Bez problémů ho lze kalit a zvýšit tak jeho životnost a užitné vlastnosti. Toto sklo nyní CAG ve většině modelů prosklených dveří nabízí bez příplatku.

CAG Maxim-QZ_44 dýha skořice Matelux
CAG Maxim-QZ_44 dýha skořice Matelux

MODEL DVEŘÍ KUBIK

Dveře z profilovaných desek s kazetami s povrchem, který není reliéfní, ale zcela hladký. Vypadá moderně a velkou výhodou je lakování akrylátovou barvou bez příplatku. Tento typ barvy je odolný, má kvalitní rozliv a pigmentaci. Standardní provedení je v bílé barvě, ale možné je lakování i do mnoha dalších barevných odstínů. Dveře jsou dodávány v plné nebo prosklené variantě.

I POSUVNÉ DVEŘE TEĎ MOHOU MÍT HLINÍKOVOU ZÁRUBEŇ

FABI M je hliníková obložková zárubeň od CAG s ostěním v barvě dveří, která se stala oblíbenou variantou sortimentu výrobce. Nyní ji nabízí také ve variantě pro posuvné dveře po stěně. Sytém zahrnuje horní garnýž se zavěšeným posuvným mechanismem a dorazovou nohu, která umožňuje zamykání dveří.

CELOSKLENĚNÉ DVEŘE A STĚNY

Do sortimentu již zavedených dekorů celoskleněných dveří v CAG zařadili další zajímavé varianty. U skel typu float a satinato vás jistě potěší snížení ceny. Dále kromě prověřených motivů zařadil výrobce do své nabídky nové grafické zpracování celoskleněných dveří. Možností, jak mohou právě vaše dveře vypadat, je nepočítaně.

Kromě standardní úpravy celoskleněných dveří, jako je gravírování nebo pískování, je možné upravit povrch skla technologií nanotisku. Jedná se o nejnovější patentovanou technologii digitálního potisku skel. Ta umožnuje tisknout jakoukoli grafiku (fotografie, loga, texty apod.) a povrch je navíc odolný proti omaku, vodě, slunečnímu záření, teplotám do 300 °C i běžným čisticím prostředkům. Díky technologii, která pracuje se třemi různými velikostmi barevných kapek, a díky tomu lze i na velké plochy přenést jemné detaily a naprosto věrný obraz.

CAG Novinky Celoskla nanotisk - detail
CAG Novinky Celoskla nanotisk - detail
CAG Novinky Dýha stařená dřevní pór
CAG Novinky Dýha stařená dřevní pór
CAG Novinky FABI M celek
CAG Novinky FABI M celek


CAG s.r.o.
logo CAG s.r.o.

CAG - přední český výrobce dveří. Společnost vyrábí protipožární a bezpečnostní dveře a zárubně, protipožární prosklené stěny a celou škálu dalších dveří a skříní pro vybavení kancelářských a průmyslových budov a domácností.