Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Každá druhá domácnost v Česku je otevřena celoskleněným dveřím

Lidé se však bojí jejich užitných vlastností – náročné údržby, ztráty soukromí či možného poškrábání. Stále oblíbenější materiál se díky průzkumu společnosti SAPELI zbavuje svých nesmyslných mýtů. Průzkum ukázal, že potenciální zájem o skleněné dveře jako designové oživení interiéru je velmi vysoký.

Až 71 % Čechů si je ve své domácnosti dovede představit, 53 % zcela bez problémů, 11 % je pak již má či o nich vážně uvažuje.

Společnost SAPELI, která je největším a nejstarším výrobcem dveří u nás, se rozhodla pustit do boje se zaběhlými mýty a pro rok 2016 vytvořila zcela nový unikátní a ucelený program celoskleněných dveří SAPGLASS na míru všem individuálním požadavkům.

Sapglass,Satináto bílé, zárubeň Normal, barva bílá na pór
Sapglass,Satináto bílé, zárubeň Normal, barva bílá na pór
Sapglass, Float čiré, laser 185P, kyvné s bočními světlíky. Zárubeň Normal barva bílá hladká
Sapglass, Float čiré, laser 185P, kyvné s bočními světlíky. Zárubeň Normal barva bílá hladká

Foto: SAPELI

Čeho se Češi bojí nejvíce?

Češi se u skleněných dveří mnohdy obávají řady věcí, od vysoké ceny až po užitné vlastnosti. Ty se v průzkumu objevovaly jako jeden z nejčastějších důvodů, proč by nad celoskleněnými dveřmi váhali. „Hrozba snadného poškození, například poškrábání, straší Čechy hned po vysoké ceně snad úplně nejvíce. Přitom jsou to právě skleněné dveře, které mohou být mnohem odolnější, nežli běžné dřevěné dveře z hobby marketu,“ vysvětluje Martin Rataj ze SAPELI, který stál za vývojem jejich nového skleněného programu.

O něco méně Čechů se pak obává údržby skleněných dveří, ženy častěji nežli muži. „V naší nové kolekci SAPGLASS se soustředíme nejen na bezpečnost a dokonalou funkčnost dveří, ale také na zajištění jejich jednoduché údržby,“ doplňuje Martin Rataj.

Největší mýty o skleněných dveřích

  • Vysoká cena
  • Snadné poškození
  • Náročná údržba
  • Ztráta soukromí
  • Estetická odlišnost od ostatních dveří
  • Interiérová nesourodost
  • Omezený výběr rozměrů
  • Těžké při otevírání

Celoskleněné dveře SAPGLASS jsou totiž vyrobeny z bezpečnostního kaleného skla, které oproti klasickému sklu vyniká několikanásobně vyšší pevností, a tedy odolností vůči nárazu, stejně jako tepelnou odolností. Navíc, pokud by přeci jen došlo k jejich rozbití, kalené sklo se rozpadne na malé tupé úlomky, které minimalizují riziko pořezání. Tvrdý povrch skla zabezpečí dveře proti poškrábání a umožní snadnou údržbu.

Ztráta soukromí je také jedním z aspektů při výběru celoskleněných dveřích. Této obavě se dá předejít volbou matného, neprůhledného nebo zabarveného skla, stejně jako skla se speciálním potiskem. Obavy nemusí být ani z nedostatečné zvukotěsnosti, která je stejná jako např. u dřevěných prosklených dveří model Elegant 40.

Mýtus vysoké ceny

Průzkum rovněž odhalil, že Češi nemají reálnou představu o ceně skleněných dveří. „Každý druhý Čech si myslí, že skleněné dveře přijdou na více než deset tisíc korun, čtvrtina populace u nich očekává cenovku dokonce vyšší než 15 000 korun,“ upozorňuje na velký mýtus zástupce společnosti SAPELI, Dušan Vrtal. Nabídka celoskleněných dveří však v SAPELI startuje již na 6 140 Kč za čiré sklo bez vzoru, vč. kování a kliky a dosahuje tedy ceny, za kterou lze běžně pořídit i základní dveře s umělým či dýhovaným povrchem (běžný rozměr 80/197). Neprůhledné dveře ve skle Satináto pořídíte vč. kování již od 6 950 Kč bez DPH.

Průzkum Češi a skleněné dveře 2016 byl realizován na přelomu měsíce března a dubna na reprezentativním vzorku populace 800 respondentů od společnosti IPSOS.

Více na www.sapeli.cz a www.sapglass.cz.

 
 
Reklama