Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak ušetřit místo v interiéru? Objevte posuvné dveře FILOMURO

Hledáte praktický a elegantní způsob, jak ušetřit místo v už tak stísněném prostoru? Společnost FILOMURO uvedla na český trh dvě elegantní varianty posuvných dveří.

Pokud se potýkáte s opravdu malým prostorem, vyberte si dveře zasouvající se do pouzdra. Jestliže vám na úspoře prostoru až tak nezáleží a pouze se vám tento koncept líbí, vyberete si z několika variant dveří posouvajících se po stěně.

Jaké jsou výhody posuvných dveří?

  • šetří místo
  • jedná se o elegantní designový prvek v interiéru
  • dveře se zavírají velmi tiše a snadno
  • získáte bezbariérový přístup
  • vyberete si ze dvou variant posuvu (do pouzdra a po stěně)
  • dále ze dveří jednokřídlých a dvoukřídlých
  • a nespočtu povrchových úprav

Bezobložková pouzdra Filomuro


Zvolíte-li si první variantu, budete potřebovat bezobložkové stavební pouzdro, do kterého budou dveře zajíždět. Tento model využívá čistých linií, které jsou pro současné moderní interiéry typické. Pouzdro je nenáročné na montáž a plní svou funkci několik desítek let.

Bezobložková pouzdra jsou skvělým řešením při rekonstrukci domu či bytu, ale hodí se i do veřejných prostor. Díky nim se zbavíte nadbytečných linií, výčnělků zárubní a zůstane jen jasný okraj stěny. Pro větší komfort se mohou posuvné dveře vybavit zpomalovacím dojezdem a samozřejmostí je jejich tichý chod.

Posuvné dveře na stěnu

Dveře posouvající se po stěně jsou designovým skvostem, který povznese celkovou atmosféru každého interiéru. Dveře se jednoduše zasadí do kolejnice, která je připevněna na stěnu či strop, a po ní se pohybují. Vybrat si můžete z variant skrytého, nebo viditelného posuvu, jednokřídlých či dvoukřídlých provedení, mnoha materiálů i různých barev.

Přijďte se o kvalitě posuvných dveří přesvědčit sami. Vzorkovny společnosti Filomuro naleznete v Kolíně a Brně. Novinky a fotografie aktuálních realizací naleznete na Facebooku.


DORSIS s.r.o.
logo DORSIS s.r.o.

Skryté systémy DORSIS – skryté zárubně Fortius 52, Durus 45 a Woody, bezobložková stavební pouzdra, celoskleněné dveře DORSIS VITRUM, skryté soklové lišty LINUS, industriální příčky Digero.