Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ELK stavěl bytový a kancelářský komplex v Richmondu

Pod pojmem dřevostavba si většina lidí představí hlavně rodinný dům nebo jiný objekt k soukromému užívání. Společnost ELK ale nabízí z tradičních sendvičových panelů i objekty z oblasti občanské výstavby.

Na realizaci zajímavých objektů z tohoto segmentu se loni podílel i výrobní závod ELK v Plané nad Lužnicí - pro rakouskou mateřskou společnost se v České republice vyráběl rozsáhlý projekt Garden Road, určený pro Velkou Británii. Stavbu v Richmondu tvoří 77 bytů, 2.300 m2 kancelářských prostor a podzemní garáže pro 65 aut.

Během tří měsíců se loni pro tento projekt v Plané n. Lužnicí vyrobilo 5.780 m stěn se 180 ks zabudovaných oken, k převezení těchto stěn do Velké Británie bylo zapotřebí 102 kamionů. Zakázku zvládli zaměstnanci ELK vyrobit během dvanácti týdnů společně s dalšími standardními 30 montovanými domy a 10 srubovými domy, takže zakázky ostatních soukromých zákazníků nebyly nikterak ohroženy.

Ing. Vratislav Blaha, ředitel ELK a.s. k tomu dodal: „Realizace potvrdila silné postavení výrobního závodu v Plané v celém koncernu ELK – zvládnout zakázku podobného rozsahu už vyžaduje dostatečně dobré materiální i personální zázemí.“

více informací najdete na www.elk.cz



Projekt Garden Road - Richmond


Kontakt:
ELK a.s.
Strkovská 297
391 11 Planá nad Lužnicí
Tel.: +420 381 604 101
e-mail: elk@elk.cz
www: www.elk.cz

 
 
Reklama