Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Prestižní veletrh v Česku už není. EUROPANEL letos vystavovat nebude.

Naše společnost EUROPANEL se každoročně se železnou (nebo spíš dřevěnou) pravidelností zúčastňovala veletrhu DŘEVOSTAVBY. Probíhal vždy v únoru v Praze a byl odborným a prezentačním fórem pro všechny zájemce o tento druh výstavby a pro všechny hráče na trhu. V letošním roce jsme se rozhodli naši účast vynechat a chceme všem našim příznivcům a obchodním partnerům vysvětlit proč.

Kdysi býval v ČR odborný stavební veletrh IBF na Brněnském výstavišti – byl obrovský, reprezentativní a všechny firmy podnikající ve stavebnictví braly svoji účast na tomto veletrhu za prestižní záležitost a tomu odpovídala i jejich prezentace. Potom vznikl konkurenční stavební veletrh FOR ARCH v Praze. Byl veliký, měl své mouchy, byl bez tradice, ale byl v Praze.

Jsme malý stát pro dva velké stavební veletrhy konané v jednom roce, a proto se výsledek brzy dostavil. Dnes jsou z obou „stavebních veletrhů“ spíše regionální výstavy, kterých se řada velkých firem už ani neúčastní. Prestižní stavební veletrh už v ČR není žádný.

No a co ty Dřevostavby?

Zákulisní boje mezi organizátory veletrhů loni vyústily v přesun veletrhu DŘEVOSTAVBY 2011 z moderního výstaviště v Letňanech na nevyhovující a zastaralé výstaviště v Holešovicích. Protože je stále co zlepšovat, proběhnou letos v únoru veletrhy dva. Od 8. do 11. února 2012 veletrh dřevostaveb FOR WOOD v Letňanech a od 23. do 26. února 2012 veletrh DŘEVOSTAVBY 2012 v Holešovicích.

Expozice EUROPANEL

Takže nás napadla řada zajímavých otázek:

  • Zúčastníme se jednoho, druhého, nebo obou?
  • Jaká bude úroveň veletrhů?
  • Na který přijdou návštěvníci?
  • Budou v roce 2013 zase oba nebo jenom jeden?
  • Bude dlouhodobě pro dva veletrhy dost vystavovatelů?
  • Není hloupé pořádat dva veletrhy stejného zaměření dvanáct dní po sobě v jednom městě?
  • Jde ještě o to zorganizovat prestižní, odborný veletrh pro laickou i odbornou veřejnost, nebo jenom o prodej výstavní plochy a služeb za každou cenu?
  • Nedopadne to nakonec stejně jako s IBF a FOR ARCHem?

Protože na tyto otázky neznáme odpověď, letos se žádného veletrhu nezúčastníme. Věříme tomu, že stovky tisíc korun, které jsme každý rok platili za naši výstavní expozici, dokážeme vynaložit tak, aby naši zákazníci měli z této investice podstatně větší užitek.

 
 
Reklama