Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozhodujete se pro dřevostavbu?

Kvalitní dřevostavby hledejte 25. 4. na Dnu dřevostaveb 2015

Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) bude 25. 4. 2015 pořádat pro všechny příznivce dřevostaveb, zejména však pro ty, kteří se pro výstavbu svého nového dřevěného domu teprve rozhodují, již 2. ročník „Dne dřevostaveb 2015“. Cílem je prezentovat široké veřejnosti tuzemské kvalitní a certifikované dřevostavby.

K vidění proto budou poslední dubnovou sobotu na území celé České republiky desítky rodinných domů na bázi dřeva, a to jak vzorové a referenční domy, tak i rozestavěné dřevostavby.

Smyslem akce je zájemcům z řad široké veřejnosti prezentovat a přiblížit moderní dřevostavby, jejich konstrukci, vlastnosti a samotnou technologii výstavby. Den dřevostaveb 2015 tak umožní všem si domy nejenom na vlastní oči prohlédnout, ale i osahat, prozkoumat všechny detaily a dozvědět se od kvalifikovaných zástupců a prodejců jednotlivých firem zásadní informace, které při svém rozhodování každý z nás potřebuje – ceny, možnosti financování, průběh stavebního řízení a časový harmonogram zakázky, záruky, vybavení domů domácí technikou apod. Všechny dřevostavby budou v sobotu 25. dubna pro veřejnost otevřené od 10:00 do 18:00 hod.

Do akce se svými vzorovými domy zapojí většina členů ADMD a počet staveb, které budou moci zájemci poslední dubnovou sobotu navštívit, se bude pohybovat kolem padesáti. Detailní přehled a charakteristiky staveb, včetně adres a kontaktů na stavební poradce, kteří budou ve vzorových domech zákazníkům k dispozici, bude zveřejněn nejpozději od poloviny dubna na webových stránkách www.admd.cz.

 

První ročník Dne dřevostaveb se konal v září 2014 a do 43 otevřených vzorových domů zavítala více než tisícovka zájemců o dřevostavby. „Naši členové pořádání této akce uvítali, ostatně 106 vážných zájemců o nový dům pro sebe a svou rodinu během jednoho dne je nejlepším důkazem smysluplnosti takového „dne otevřených dveří“. Spokojeni byli i samotní návštěvníci, na které během Dne dřevostaveb nečekal jen vzorový dům a zástupci naší členské firmy, ale i občerstvení či doprovodný program,“ hodnotil loňskou premiéru ing. Vratislav Blaha, předseda ADMD.

Jarní konání letošního Dne dřevostaveb je dobrou příležitostí bydlet už ke konci roku ve svém novém domě – postavit novou dřevostavbu v průběhu několika měsíců je dnes běžným standardem.

Nový letos není jen termín – v dubnu 2015 se Den dřevostaveb nekoná jen v České republice, ale ve stejný den i v řadě dalších evropských zemí. ADMD je totiž členem Evropského svazu výrobců montovaných domů (EFV – Europäischer Fertigbauverband), který sdružuje – kromě tuzemských dodavatelů dřevostaveb – i výrobce z Bulharska, Irska, Maďarska, Německa, Rakouska, Švédska, Švýcarska a Velké Británie. A ve všech těchto státech pořádají národní asociace výrobců dřevostaveb v sobotu 25. dubna své Dny dřevostaveb.

Veškeré podrobnosti o Dnu dřevostaveb 2015 i o Asociaci dodavatelů montovaných domů najdete na www.admd.cz.

Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD)

Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) je nevládní zájmové sdružení výrobců a dodavatelů montovaných domů na bázi dřeva. Asociace byla založena v květnu 2000 a jejím základním úkolem je popularizace dřevostaveb jako moderní stavební technologie a garance kvality, jistoty a spokojenosti zákazníků. Klíčovým cílem je zabezpečení kvality dřevostaveb prostřednictvím povinné certifikace dle Dokumentu národní kvality (DNK). V současnosti je v ADMD sdruženo 17 členů, výrobců dřevostaveb, a 28 partnerů z řad výrobců stavebních materiálů či institucí v oblasti výzkumu a vývoje dřevostaveb. V čele Asociace je předseda (nyní ing. Vratislav Blaha), kterého volí výkonná rada, nejvyšším orgánem je valná hromada ADMD. Podíl dřevostaveb na trhu rodinných domů za rok 2013 byl s 1285 dokončenými domy 8,56 %, data za rok 2014 budou k dispozici v dubnu letošního roku.

 
 
Reklama