Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výrobci kvalitních dřevostaveb se budou opět prezentovat na veletrhu STAVOTECH v Olomouci

Výstava MORAVSKÁ DŘEVOSTAVBA, která se stala již tradiční součástí veletrhu STAVOTECH, se bude letos konat ve dnech 3. – 5. 11.2016 v pavilonu „A“ olomouckého výstaviště Flora.

Již tradičně se na výstavě bude prezentovat také Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) a to jak svými informačními materiály a roll-upy jednotlivých členů přímo na výstavě, tak i v rámci doprovodného programu dne 4.11.2016, kde mimo jiné se svými přednáškami vystoupí:

Ing. Vratislav Blaha: „Co je třeba zohlednit při výběru zhotovitele kvalitní dřevostavby?“
Ing. Josef Slováček: „Úsporné vytápění/chlazení tepelnými čerpadly a zdravé bydlení s rekuperací vzduchu“
Ing. Tomáš Hrdlička: „Energeticky efektivní a šetrné domy“

Asociace dodavatelů montovaných domů, která byla založena před více než patnácti lety, sdružuje výrobce kvalitních montovaných rodinných domů. V současné době je v Asociaci sdruženo devatenáct členů (výrobních firem) a třicet sedm partnerů. Členské firmy Asociace nabízí zákazníkům nejenom kvalitní dřevostavby, ale i serióznost, jistotu a spolehlivost při realizaci výstavby jejich nového domu. Také díky působení ADMD je v poslední době v České republice o kvalitní dřevostavby čím dál větší zájem. Zákazníci, většinou se jedná o mladou generaci ve věku 30 – 40 let, kteří si už dřevěný montovaný dům pořídili, oceňují hlavně tyto čtyři prokazatelné výhody dřevostaveb:

  • Výbornou kvalitu (dřevostavby jsou většinou vyráběny v moderních krytých halách bez negativních povětrnostních vlivů kvalifikovanými pracovníky).
  • Vynikající tepelně izolační vlastnosti (téměř všechny domy se dnes již staví v nízkoenergetickém nebo pasivním standardu, což přináší velké úspory nákladů na vytápění).
  • Rychlost výstavby (od jednoho týdne po jeden měsíc, podle stupně dokončení domu).
  • Příznivý poměr ceny a kvality a výhodné podmínky financování (např. hypotékou u České spořitelny, Hypoteční banky apod.).

V roce 2015 byla v České republice dokončena výstavba celkem 13 412 nových rodinných domů. Z tohoto počtu bylo s využitím technologie výstavby na bázi dřeva (dřevostaveb) postaveno již 1 791 rodinných domů, což znamená, že podíl dřevostaveb na našem trhu dosahuje již 13,3 % a neustále meziročně kontinuálně roste.

 
 
Reklama