Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak se líbí mladé rodině bydlení v dřevostavbě KUBIS 632?

Čtyřčlenná rodina bydlí v novém domku už přes rok. Firmu, která jim dům postaví, si vybírali poměrně dlouho. Nakonec zvolili dřevostavbu KUBIS 632 od RD Rýmařov. Jak jsou spokojeni se svým výběrem?


Majitelé Andrea a Martin si rodinný dům KUBIS 632 vybrali hlavně proto, že se jim líbil a mohli si ho pořídit za perfektní cenu bez všelijakých doplatků a víceprací. Stavba probíhala bez větších problémů, parta pracovala dobře a rychle, fungovala vzájemná komunikace a spolupráce. Potěšila je spolupráce s celým týmem - od projektantky ke stavební partě.

Právě díky dispozici u nich zvítězil KUBIS 632 před domem KUBIS 631, který by museli dost předělávat ke svým představám. 632 mladé rodině dispozičně naprosto vyhovuje, i když jsou místnosti menších rozměrů.

Už při výběru, zda zděný dům či dřevostavba, se Andrea s Martinem shodli, že chtějí dřevěné obložení. Rozhodli se tedy pro přiznaný dřevodomek. Při designových úpravách zvolili dřevěné obložení horního patra domu. Kdyby nezáleželo na financích, chtěli by mít dům obložený dřevem celý.

Všechny, kteří se rozmýšlí, zda si pořídit novostavbu, určitě zajímají náklady na její provoz. Jak dopadlo roční vyúčtování elektřiny?

Dům vytápí elektrické přímotopy v kombinaci s topnými rohožemi v podlaze. Elektřina zároveň ohřívá užitkovou vodu a zajišťuje celý chod domácnosti. Rodina se nijak v provozu domácnosti neomezuje a první rok byl účet za elektrickou energii 29 000 Kč při spotřebě 10,4 MWh.

Celý rozhovor, jak se bydlí čtyřčlenné rodině v dřevostavbě KUBIS 632, si můžete přečíst na www.rdrymarov.cz

 
 
Reklama