Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Xaver Haas zvolen prezidentem německého dřevařského průmyslu

Rada německého dřevařského průmyslu (DHWR) – zastřešující organizace německé dřevařské branže – zvolila letos do svého čela Xavera Haase, který v rámci DHWR zastupoval Federaci dřevařského průmyslu, zpracovatelů plastů a souvisejících průmyslových a hospodářských odvětví.


Xaver Haas prezident DHWR

Funkce prezidenta DHWR je oceněním i podnikatelských výsledků X. Haase. Z rodinného tesařství Haas Fertigbau vybudoval úspěšnou firmu, která je jedním z nejvýznamnějších výrobců dřevěných montovaných domů, komerčních a zemědělských budov a dřevěných konstrukcí v Německu i v Evropě.

Rada německého dřevařského průmyslu (DHWR) má patnáct členských asociací, sdružujících více než 70 000 firem, které zaměstnávají přibližně 650 000 pracovníků a dosahují obratu kolem 120 miliard eur. Zastřešující organizace německého dřevařského průmyslu má pod svými křídly firmy všech přidružených oborů: od zpracovatelů surového dřeva na pilách, v celulózkách a papírnách přes další zpracování v nábytkářském a obalovém průmyslu, řemeslné opracování a dřevostavby až po odbyt zprostředkovaný obchodníky a makléři. Cyklus se uzavírá recyklací použitého papíru a dřeva.

V prezidiu DHWR Xaver Haas navazuje na aktivity svého předchůdce, Hubertuse Flötotta, který inicioval vypracování společné strategie německého dřevařského průmyslu. Členové Rady německého dřevařského průmyslu v současné době pracují na plánu dřevařského průmyslu do roku 2025. Vznikající dokument bude popisovat oblasti činností, definovat priority a dodávat i politická doporučení. „Hlavní důraz v budoucí práci DHWR se nemění, naším cílem je zlepšení politických a ekonomických podmínek pro vícepodlažní dřevostavby v Německu,“ řekl Xaver Haas.

V čele německého dřevařského průmyslu dnes stojí člověk, kterého znám velmi dobře a který má zásadní vliv i na úspěchy naší společnosti. Haas Fertigbau Chanovice je i díky jeho lidským vlastnostem a profesním znalostem a zkušenostem stabilizovanou a na českém trhu dobře etablovanou firmou, která může českým zákazníkům nabídnout prvotřídní kvalitu a servis na úrovni, na kterou jsou zvyklí investoři na náročném německém trhu,“ dodal Ing. Ladislav Kameník, jednatel Haas Fertigbau Chanovice s.r.o.

 
 
Reklama