Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Oživte svůj interiér pomocí dekorativních povrchů CONDECOR

Dekorativní ražený beton a omítka jsou technologie tvorby atraktivních ploch v designu přírodních materiálů. Materiál je vhodný pro exteriéry, ale i pro vnitřní stěny, jako obezdívka krbů, náhrada dlažby, povrch pro zatížené podlahy, okolí bazénů apod.

Dekorativní ražený beton a omítka jsou technologie tvorby atraktivních ploch v designu přírodních materiálů. Povrch vzniká otisknutím speciálních raznic do čerstvého betonu nebo omítkové směsi. Hlavně díky materiálu jsou vnímané spíše pro použití v exteriéru. Ve skutečnosti je ale materiál vhodný jak ven, tak dovnitř. Pokud jste příznivci zajímavých interiérů a přírodních materiálů, třeba Vás některá z následujících možností inspiruje – právě ražené povrchy mohou být prvkem, který váš domov ozvláštní, zatraktivní a učiní z něj osobité a reprezentativní místo. Navíc jsou takové povrchy naprosto jednoduché na údržbu.

Obezdívka krbu

Různé druhy kamene nebo cihlové zdivo můžou posunout design krbu. Krb zůstává stavebně a tvarově jednoduchý a přitom je velmi elegantní.

Stěny z kamene

Kamenné celky mohou oživit celé stěny nebo jen jejich části. Přitom nemusí působit nijak studeně. V moderním interiéru naopak působí velmi zajímavým dojmem – oblíbené jsou aplikace v kuchyních, jídelnách či obývacích pokojích.

Posezení s přáteli a známými

Máte-li velkoryse pojaté prostory pro společenský život, může pro ně být kus kamene oživením. Zároveň může vytvořit zajímavé předěly v otevřeném prostoru – sloupy, bary nebo zídky. V místech, kde probíhají rušné večírky je dekorativní ražený beton také velmi praktický.





Podlaha jako ze dřeva

Dílna nebo zimní zahrada jsou typicky prostory, kde může vypadat velmi dobře dřevěná podlaha. Ale vzhledem k jejich zatížení většinou přemýšlíte o volbě jiného materiálu. Dekorativní ražený beton v designu kanadské borovice nabízí jedno z řešení – vypadá autenticky a přitom vydrží velmi mnoho.

Bazény

Pro okolí vnitřních bazénů je dekorativní ražený beton stejně ideální jako pro venkovní aplikace. Lze zvolit kombinaci dekorů a libovolnou barvu, dobře vypadá i kombinace stěny a dlažby. Velkou výhodou je to, že dekorativní ražený beton umí výborně začistit okraj bazénu hladkým a odolným lemem, který bez problematických spár navazuje na okolní povrch.

Náhrada dlažby

Dekorativní ražený beton obstojí také jako alternativa interiérové dlažby. Stačí zvolit vhodný design a výsledek je na hony vzdálený tomu, co si člověk představí, když se řekne „beton“. V případě podlahových ploch oceňují zákazníci to, že vlhká podlaha je daleko méně kluzká.

Domácí „sklípek“

Pokud máte doma prostory, které chcete využívat jako sklípek, cihelné zdivo jim rychle a jednoduše vtiskne autentickou atmosféru. Chladnější vzhled není potřeba kompenzovat doplňky – k vínu se prostě hodí. Historičtější vzhled vtiskne zmíněnému interiéru některý z dekorů kamene.

Pokud přemýšlíte nad podobným oživením interiéru a chtěli byste znát blíž možnosti technologie CONDECOR, více najdete na www.condecor.cz.

Přejeme Vám, ať je Váš interiér místem, kde se budete cítit dobře.

 
 
Reklama