Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové ultra flexibilní lepidlo Ceresit CM 77 UltraFlex s technologií Flextec®

Nové lepidlo v sortimentu Ceresit, CM 77, je vhodné k okamžitému použití bez míchání. Pro většinu podkladů není u něj nutné použití penetrace. Vytváří trvale elastický spoj, je odolné proti chemikáliím. Lepidlo CM 77 lze použít pro všechny druhy materiálů a dobu vytvrzení můžete upravit pomocí vlhkosti.

Henkel Ceresit CM 77. Nové lepidlo Ceresit CM 77 je vhodné k okamžitému použití
Nové lepidlo Ceresit CM 77 je vhodné k okamžitému použití bez míchání, pro většinu podkladů není u něj nutné použití penetrace. Vytváří trvale elastický spoj, odolné je proti chemikáliím, lze jej použít pro všechny druhy materiálů a dobu vytvrzení lze upravit pomocí vlhkosti.

Požadavky na lepidla k lepení obkladů s přihlédnutím na rychlost vytvrzování, vysokou odolnost a schopnost přizpůsobit se velmi rozdílným podkladům v posledních letech extrémně rostou. Navíc byly vyvinuty zcela nové materiály a typy obkladů, např. vitrifikované obklady se slabou vrstvičkou skla nebo obklady se spodní stranou vyztuženou sklolaminátem. Patrný je také trend k růstu formátu dlažeb, objevují se obklady s velikostí hrany přes 1 metr! Klasická lepicí malta už není dostatečně flexibilní k spolehlivému upevnění těchto typů obkladů na podklady, jako jsou kov, PVC nebo dřevo, protože se nemůže přizpůsobit vznikajícímu povrchovému napětí. To je hlavní důvod, aby nová lepidla plnila velmi vysoké požadavky na flexibilitu – právě jako to dělá novinka v sortimentu Ceresit, CM 77 UltraFlex s technologií Flextec®.

Lepidlo CM 77 UltraFlex poskytuje velmi bezpečné a přitom z pohledu samotné realizace velmi komfortní řešení. Neobsahuje rozpouštědla ani vodu, je okamžitě připraveno k použití, při jeho využití není potřeba podklad penetrovat, vykazuje vysokou flexibilitu a pevnost lepení a je odolné proti chemickému zatížení. Dá se použít na všechny typy podkladů, na různé typy a formáty obkladů a dobu jeho vytvrzení lze urychlit vyšší vlhkostí. Nové lepidlo je vhodné na lepení na stěny a podlahy, do vnitřního i vnějšího prostředí, pro suché i vlhké prostory, na všechny typy a velikosti obkladů včetně velkoformátových či povrchově netypických (vitrifikace, sklolaminátové zesílení apod.). Pevně přilne i na kritických podkladech a je vhodné i do agresivního prostředí.

Své uplatnění najde u typických a tradičních stavebních konstrukcí, ale ideální je i pro v současnosti velmi rychle rostoucí trh modulové výstavby nebo montovaných domů na bázi lehké prefabrikace dřeva (dřevostaveb). Všude tam je typický výskyt různých typů materiálů – od kovových konstrukcí, dřeva, sádrokartonů a sádrovláknitých desek. Tyto a jim podobné materiály jsou citlivé na vlhkost a proto je u nich lepení obkladů spojeno s požadavky na vysokou flexibilitu. Modulové kontejnery či prefabrikované komponenty dřevostaveb jsou při manipulaci a transportu z místa výroby na stavbu objektu vystaveny velké zátěži a ultra-pevné a současně ultra-flexibilní spojení, které lepidlo CM 77 UltraFlex poskytuje, je ideálním řešením. Ale nabízí se i další oblasti využití – komfort, všestrannost, špičkové parametry a současně maximální ohled na zdraví pracovníků se výborně uplatní při realizaci veletržních a výstavních expozici.

Henkel Ceresit CM 77. Tradiční cementové malty jsou pružné do určité míry, při vyšším zatížení dojde k jejich poškození
Tradiční cementové malty jsou pružné do určité míry, při vyšším zatížení dojde k jejich poškození
Henkel Ceresit CM 77. Lepidlo Ceresit CM 77 vytváří trvale elastické spojení s podkladem. Obrázek jasně demonstruje, jak daleko je možné lepidlo po vytvrzení deformovat!
Lepidlo Ceresit CM 77 vytváří trvale elastické spojení s podkladem. Obrázek jasně demonstruje, jak daleko je možné lepidlo po vytvrzení deformovat!
Henkel Ceresit CM 77. Lepidlo CM 77 zaručuje extrémně pevné flexibilní spojení i na kritických podkladech (dřevo, PVC , staré obklady, sádrokarton).
Lepidlo CM 77 zaručuje extrémně pevné flexibilní spojení i na kritických podkladech (dřevo, PVC , staré obklady, sádrokarton).

Henkel Ceresit CM 77. Lepidlo CM 77 UltraFlex je vhodné do vnitřního i vnějšího prostředí, na všechny typy a velikosti obkladů.Henkel Ceresit CM 77. Lepidlo CM 77 UltraFlex je vhodné do vnitřního i vnějšího prostředí, na všechny typy a velikosti obkladů.Lepidlo CM 77 UltraFlex je vhodné do vnitřního i vnějšího prostředí, na všechny typy a velikosti obkladů. Lepidlo CM 77 UltraFlex je vhodné do vnitřního i vnějšího prostředí, na všechny typy a velikosti obkladů.
 
 
Reklama