Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Renovace a údržba zámkových dlažeb a betonových povrchů

Nová řada výrobků CONDECOR je uceleným řešením pro ochranu nových povrchů nebo pro ošetření a renovaci starších a poškozených ploch z betonu či zámkové dlažby. Výrobky zlepšují jak funkčnost, tak vzhled povrchů a dlouhodobě je chrání. Současně jsou šetrné k životnímu prostředí.

Součást každého domu, a jistě nepřehlédnutelnou, tvoří zahrada, příjezdová cesta, vjezd do garáže, parkoviště nebo chodník. U mnoha domů jsou terasy, zpevněné plochy, schodky, bazény a plochy kolem nich. Právě tyto plochy mohou svojí úpravou a originalitou celou stavbu a její styl esteticky povýšit a výtvarně doplnit.

Plochy kolem domů, domků i chat jsou velice často realizovány betonovým povrchem, venkovní dlažbou anebo zámkovou dlažbou. Bezprostředně po realizaci jsou všechny tyto povrchy pěkné, s výraznými barvami, neodřené, bez skvrn od různých chemikálií a nečistot, neporostlé mechy, se spárami bez plevelů.

Působením povětrnostních vlivů jako je UV záření, déšť, sníh, nízké teploty, vlhkost, pojezdem automobilů a případným úkapem oleje nebo benzínu, postupným potahováním povrchu různými mechy a plísněmi tyto povrchy začínají ztrácet své původní vlastnosti jako je barva a tvar. Tyto povrchy a dlažby jsou pak ve spárách prorostlé plevelem a mechem, povrch je matný a nebarevný, plný skvrn od chemikálií, solných nebo vápenných výkvětů, v některých případech se stává nefunkční.

Účinným a jednoduchým řešením pro ochranu nových povrchů nebo ošetření a údržbu povrchů starších a již poškozených je soustava výrobků CONDECOR. Tyto výrobky jsou schopny odstranit všechny vady funkčnosti i estetiky již provedených povrchů z betonu a zámkové dlažby a dlouhodobě je chránit. Všechny výrobky CONDECOR jsou současně vytvořeny tak, aby nepoškozovaly životní prostředí.

Těsnící a ošetřující nátěr CONDECOR IPS vytvrzuje, utěsňuje a ošetřuje povrch dlažby, zabraňuje pronikání nečistot, zvýší odolnost povrchu proti otěru až o 50% oproti neošetřeným povrchům, zvyšuje estetický vzhled podlahy udržením a obnovením sytosti původních barev. Zároveň obsahuje fungicidní přísady, trvale zabraňující prorůstání plevele, mechu a lišejníků na povrchu ošetřované dlažby. Jde o čirý roztok akrylátové pryskyřice, který jde snadno aplikovat pomocí postřikovače, popřípadě válečkem nebo štětkou. Tento nátěr je vhodné použít na již čisté plochy zbavené všech nánosů.

Pokud je plocha pokrytá mechy a plísněmi, pak je vhodné použít k jejich odstranění Odstraňovač mechů a plísní CONDECOR OMP. Tento přípravek rychle a účinně odstraní mechy, plísně, lišejníky a houbové zárodky ze všech ploch v exteriéru i interiéru. Lze ho použít jak na ochranu dlažeb, tak i na sklo, keramiku a většinu umělých hmot.

Častým případem znečistěných venkovních ploch jsou skvrny od oleje, nafty nebo benzínu. Jednoduše a zcela je odstraňuje Čistící a odmašťovací přípravek CONDECOR OOT.

Na chodnících, příjezdových cestách, terasách a schodcích se v průběhu delší doby objeví i jiné skvrny. Mohou to být vápenné květy, solné výkvěty, vodní kámen, nečistoty od malty a stavebních lepidel. Na tyto skvrny je vhodné použít Odstraňovač nečistot CONDECOR OSA. Tento čistící přípravek lze aplikovat i při odstraňování graffiti.

Všechny tyto produkty jsou snadno dostupné (www.condecor.cz). Jejich aplikace je velmi jednoduchá - může si ji provést každý, kdo má chuť a hlavně přání a představu, že to dokáže sám a udělá svůj domov krásnější.

 
 
Reklama