Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vysoce flexibilní lepicí malta Ceresit CM 22 pro lepení obkladů s plochou >1 m2

Malta Ceresit CM 22 se sníženým skluzem (T) a vysokou přídržností (C2) k podkladu

Nová lepicí malta Ceresit CM 22 Mega Format Flexible je inovační reakcí na současný trend růstu formátu dlažeb – na trhu se objevují obklady s velikostí hrany přes 1 metr a lepit tyto „mega formáty“ klasickými maltami je buď nemožné nebo velmi komplikované.

Malta Ceresit CM 22
Malta Ceresit CM 22

Novinka v sortimentu stavební chemie Ceresit je vhodná pro lepení obkladů a dlažby s plochou > 1 m2 na stěnách i podlahách v interiéru a exteriéru. Malta má jedinečné vlastnosti, které lepení velkých formátů umožňují a výrazně jej usnadňují.

Malta Ceresit CM 22 se vyznačuje sníženým skluzem (T) a vysokou přídržností (C2) malty k podkladu – a to i při aplikaci na těsnicí hmoty a těsnicí malty. Tyto vlastnosti umožňují její použití pro lepení velkých a těžkých obkladových desek s plochou > 1 m2 na stěnách, bez nutnosti jejich podpory – malta zabraňuje skluzu desek způsobených jejich hmotností. Kromě vysoké odolnosti proti skluzu a přídržnosti vyniká malta vysokou flexibilitou, hodnota příčné deformace je ve třídě S1. Díky jedinečné patentované receptuře s obsahem MS polymeru se malta velmi dobře rozmíchává, výsledná konzistence malty závisí na množství záměsové vody – pro stěny výrobce doporučuje cca 8,5 l vody na 25 kg obsahu balení, v případě podlah, kde je vyžadována plastičtější konzistence, pak 11 litrů. Při správném výběru odpovídající zubové stěrky výrobce garantuje pokrytí zadní strany lepených obkladů a dlažby z více než 95 %. Prodloužená otevřená doba (E) poskytuje čas pro regulaci pozice/korekci již nalepených obkladů či dlažby až po dobu minimálně 30 minut od nalepení. Komfort a rychlost pokládky zajistí také jedinečná vlastnost malty Ceresit CM 22 – možnost vyrovnání podkladu přímo při lepení, a to až do 20 mm.

Malta je vhodná pro lepení v interiéru i v exteriéru, v objektech bytových i průmyslových, zvláště tam, kde se předpokládá zvýšené zatížení podlah. Ceresit CM 22 uplatní své výhody i na kritických podkladech jako jsou balkóny, terasy, bazény, podlahové vytápění, zásobníky vody ap.

Malta Ceresit CM 22 je 100% homogenní a vyznačuje se velmi snadným způsobem zpracování, kterého je docíleno tím, že při každém přetažení lepicí malty zubovým hladítkem je malta více elastická. Díky tekuto-plastické konzistenci malty vzniká dokonalé spojení dlažby s podkladem a eliminuje se vznik poškození vlivem přenosu smykového napětí.

Malta obsahuje unikátní a patentově chráněnou surovinu – MC polymery – které jí propůjčují jedinečné vlastnosti a které využívá společnost Henkel jako jeden z prvních výrobců na světě. MC polymery mají důležitý vliv na optimální konzistenci, prodloužení otevřené doby a zabezpečení snadné zpracovatelnosti produktů.

Nová malta se stane významným pomocníkem všem obkladačům a realizačním firmám všude tam, kde bude potřeba lepit velkoformátové obklady a dlažby. Kromě své kvality je to i výrobek chránící životní prostředí – má ekologicky šetrnou recepturu (jedná se o výrobek s nízkým obsahem emisí). Dle normy ČSN EN 12004 nese lepidlo označení C2TE.

Vysoká přídržnost a flexibilita (třída S1) umožňuje komfortně lepit i extrémně velké formáty. Malta Ceresit CM 22 zabraňuje skluzu velkoformátových a těžkých desek, způsobených jejich hmotností.Vysoká přídržnost a flexibilita (třída S1) umožňuje komfortně lepit i extrémně velké formáty. Malta Ceresit CM 22 zabraňuje skluzu velkoformátových a těžkých desek, způsobených jejich hmotností.Vysoká přídržnost a flexibilita (třída S1) umožňuje komfortně lepit i extrémně velké formáty. Malta Ceresit CM 22 zabraňuje skluzu velkoformátových a těžkých desek, způsobených jejich hmotností.
Volitelná konzistence malty umožňuje lepit velké formáty na stěnu i podlahy. Pro stěny výrobce doporučuje cca 8,5 litru vody na 25 kg obsahu balení, v případě podlah, kde je vyžadována plastičtější konzistence, pak 11 litrů.Volitelná konzistence malty umožňuje lepit velké formáty na stěnu i podlahy. Pro stěny výrobce doporučuje cca 8,5 litru vody na 25 kg obsahu balení, v případě podlah, kde je vyžadována plastičtější konzistence, pak 11 litrů.Volitelná konzistence malty umožňuje lepit velké formáty na stěnu i podlahy. Pro stěny výrobce doporučuje cca 8,5 litru vody na 25 kg obsahu balení, v případě podlah, kde je vyžadována plastičtější konzistence, pak 11 litrů.
Výrobce garantuje pokrytí zadní strany lepených obkladů a dlažby z více než 95 %.
Výrobce garantuje pokrytí zadní strany lepených obkladů a dlažby z více než 95 %.
Prodloužená otevřená doba 30 minut poskytuje čas pro regulaci pozice lepených obkladů a dlažby.
Prodloužená otevřená doba 30 minut poskytuje čas pro regulaci pozice lepených obkladů a dlažby.
Jedinečná výhoda – při lepení je s maltou možné vyrovnat nerovnosti podkladu až do 20 mm!
Jedinečná výhoda – při lepení je s maltou možné vyrovnat nerovnosti podkladu až do 20 mm!

Rychletvrdnoucí lepicí malta Ceresit CM 29 Multi Express

Rychletvrdnoucí lepicí malta Ceresit CM 29 Multi Express
Rychletvrdnoucí lepicí malta Ceresit CM 29 Multi Express

Sortiment cementových lepicích malt Ceresit rozšířila v roce 2013 také další novinka, rychletvrdnoucí lepicí malta Ceresit CM 29 Multi Express.

Díky rychlému nárůstu pevnosti a vytvrzování je lepicí malta Ceresit CM 29 „Multi Express” vhodná zejména pro opravy a rekonstrukce, zvláště tam, kde je zvýšený nárok na rychlý postup prací. Doba úvodního zrání nové malty je přibližně 5 min., až hodinu po zpracování je možné s maltou pracovat. Naopak extrémně krátká je doba, kdy je možné začít obklady a dlažby spárovat – nová lepicí malta je pochozí a umožňuje spárování již po cca 3 hodinách od nalepení dlažby.

Lepicí malta CM 29 „Multi Express“ je ideální pro opravné práce a rekonstrukce v interiéru a exteriéru v objektech bytových i průmyslových, zvláště tam, kde je předpokládáno zvýšené zatížení podlah, jako např. ve skladištích, výrobnách, prodejnách, školách, obchodech, nákupních centrech, restauracích apod. Nerovnosti podkladu do 20 mm je přitom možno přímo při lepení obkladů nebo dlažby vyrovnat samotnou lepicí maltou. Malta je vhodná pro kritické podklady jako OSB desky a stávající obklady a dlažby, vytvrzuje bez tvorby smršťovacích trhlin, lze s ní lepit malé i velké formáty dlažby a plné zatížení je možné po 24 hodinách. Dle normy ČSN EN 12004 je lepidlo zařazeno do třídy C2FE.

 
 
Reklama