Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová tepelná příručka HELUZ pro navrhování a provádění zděných konstrukcí z cihel

Tepelná příručka – podklad pro navrhování a provádění zděných konstrukcí z cihel HELUZ FAMILY z produkce společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. je únorovou novinkou. Praktickou pomůcku ocení všichni projektanti či stavební firmy, kteří s cihelným systémem HELUZ pracují. Příručka je k dispozici v tištěné i elektronické verzi na CD.

Publikace, která navazuje na Příručku vyhodnocení typických tepelných mostů z roku 2009, je nyní zaměřena na sortiment cihelných bloků HELUZ FAMILY a k dostání je v tištěné i elektronické verzi na CD. V nové příručce je vyhodnoceno celkem 78 typických konstrukčních detailů pro zdivo z cihel řady HELUZ FAMILY šířky 50, 44 a 38 cm a dále také detaily pro cihly s nejlepšími tepelněizolačními parametry na českém trhu HELUZ FAMILY 50 2in1.

Nová tištěná verze Tepelné příručky je k dispozici za 190 Kč, CD za 90 Kč a komplet za zvýhodněnou cenu 250 Kč. Více informací a kontakt pro objednání najdete na stránkách www.heluz.cz v sekci Ke stažení.

Ve stejné sekci nově naleznete také volně stažitelný program s vyhodnocením tepelných vazeb. Tento software uživatelům umožňuje prohlížení jednotlivých detailů, jejich exportování a používání v projektové dokumentaci, výpočet celkové tepelné ztráty objektu konstrukčními detaily a vyhodnocení teplotního faktoru.

V současné chvíli se jedná o beta verzi s tím, že plná verze programu bude k dispozici v průběhu března 2012. Do té se mohou promítnout i náměty, připomínky či detaily ze strany veřejnosti, které může každý zájemce zaslat na e-mail detaily@heluz.cz.

 
Detail č. 215 – Půdorys – roh zdiva
Detail č. 215 – Půdorys – roh zdiva
Tepelná příručka HELUZ Family
Tepelná příručka HELUZ Family

HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.