Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Cihly v novém roce podraží, ušetřit lze nákupem v zimě a využitím posunutého závozu

Zatímco v posledních letech ceny stavebních materiálů nijak výrazně nerostly, letos zájemce o stavbu domu čeká nepříjemné zdražování. Kromě nárůstu DPH dojde díky zvýšení cen energií ke zdražení i samotného stavebního materiálu. Např. u cihelných produktů lze předpokládat zdražení až o 8 %. Jednou z cest jak ušetřit může být nákup materiálu v rámci zimních cen.

Příjemnou novinkou firmy HELUZ je pak nabídka uskladnění zdarma.

Ti, kdo už vědí, z jakého materiálu chtějí na jaře stavět, však mohou ušetřit tím, že využijí zimních slev. Stavět se však zpravidla začíná až v březnu, je tedy potřeba materiál někde bezpečně uskladnit a zabránit jeho rozkradení, ke kterému na nehlídaných pozemcích může docházet. HELUZ vyšel zákazníkům vstříc a nabízí uskladnění v případě potřeby zdarma, čímž mohou ušetřit další tisíce. „Zákazníkům, kteří nakoupí v rámci zimních slev a nebudou mít možnost uskladnění, letos nově nabídneme bezplatné uskladnění jejich nákupu v našich skladech až do poloviny března,“ doplňuje Ing. Jan Krampl, obchodní ředitel největšího českého výrobce cihelných materiálů, společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

U lepidel a malt, které jsou součástí kamionových dodávek broušeného zdiva a které je kvůli zimě problematické skladovat, pak HELUZ nabízí dokonce posunutý závoz objednávek ze zimního období na jaro a léto.


Zájemci si tak mohou objednat a zakoupit stavební materiál za zimní slevy, cihly uskladnit až do začátku jara ve skladech HELUZ a lepidla a maltové směsi odebrat v průběhu jara či léta prostřednictvím stavebnin v rámci ucelených objednávek nebo si je při objednávce kamionu zboží nechat zavézt přímo na svou stavbu. Samozřejmostí zůstává možnost pozdějšího odvozu malt a lepidel vlastní dopravou přímo z výrobních závodů.

Aktuální novinkou zimního sortimentu společnosti HELUZ jsou také zimní malty a lepidla pro broušené i nebroušené zdivo použitelné při teplotách do −5 °C a speciální zdicí pěna HELUZ použitelná při teplotách do −10 °C.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.