Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinka: Řešení Ytong pro bytové domy

Investoři, architekti, stavební firmy nebo developeři. To všechno jsou odborníci, kteří patří k nejnáročnějším zákazníkům. Přesně vědí, co chtějí a požadují od stavebních materiálů. Důraz kladou na kvalitu, dobré technické vlastnosti i hospodárnost.

Těmto požadavkům může vyhovět jen ten, kdo své produkty neustále testuje a v souladu s novými poznatky také průběžně vyvíjí. Proto disponujeme mezinárodně sestaveným výzkumným a vývojovým centrem, které zaručuje průběžné testování, neustále zlepšování i hledání nových řešení. Můžeme tak nabídnout širokou škálu produktů, jejichž kombinací je možné vytvořit optimální řešení pro každý projekt.

Ytong, Silka a Ytong Multipor jsou minerální, masivní, ekologicky nezávadné stavební materiály. Podle typu stavebního záměru je lze použít jednotlivě nebo v kombinaci a dosáhnout tak nejlepšího možného výsledku. Dům pak bez problémů splňuje již dnes přísnější podmínky ČNS 73 0540.

  • Obvodové stěny s vynikajícími tepelněizolačními vlastnostmi.
  • Vnitřní stěny s účinnou zvukovou izolací.
  • Staticky bezpečné konstrukce s vysokou požární odolností.

Tvárnice na míru vašemu projektu

Produkty YTONG mají vysokou míru variability. V závislosti na stavěných podlažích je možné volit tvárnice s různou nosností. Naši odborníci jsou připraveni Vám pomoci s řešením statiky objektu, informace můžete čerpat také z naší příručky Statika.

ODBORNÁ POMOC YTONG

Technické poradenství

Už ve fázi plánování nebo během výstavby Vám naši techničtí poradci, proškolení v oblasti energetických úspor, poskytnou telefonické i osobní konzultace. Poradci jsou držiteli evropského certifi kátu Energetický poradce dle evropské směrnice EPBD udělovaného společností DEKRA certification, s.r.o.

Školení a přednášky

K dispozici jsou odborné materiály, příručky Tepelná technika a Statika i konstrukční detaily zpracované v CAD. Pro zájemce pořádáme také odborná školení a přednášky.

Výpisy materiálu

Bezplatně zpracujeme přesný výpis materiálu pro Váš projekt, a to i v případě, že je řešen v jiném zdicím systému než YTONG.

Kladečské plány

Pro závazně objednané stropní konstrukce ze stavebního systému YTONG zpracujeme kladečské plány.

Zapůjčení pásové pily

Při nákupu stavebního materiálu YTONG Vám výhodně zapůjčíme pásové pily na jeho řezání, vč. dodávky stroje na místo stavby.

Doporučená řešení pro bytové domy


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.