Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Komplexní systém ULTRA THERM šetří Vaše peníze

Použitím zdiva firmy BETONOVÉ STAVBY-GROUP s.r.o. a zateplovacího sytému firmy MAXIT franken maxit gruppe dosáhneme výborné izolační schopnosti zdiva a zároveň akumulace tepla. Systém ULTRA THERM lze zařadit do kategorie B - Energeticky úsporný až Nízkoenergetický dům.

Pokud žijeme "ve vlastním" a náklady na vytápění se nám zdají neúměrně vysoké, pak se budeme muset rozhodnout pro dodatečné zateplení. Ti, kteří stavbu teprve plánují, mají výhodu: výstavba z moderních dokonale tepelně izolovaných tvárnic vyjde totiž mnohem levněji, než na kolik by přišla stavba z klasických cihel či tvárnic a dodatečné zateplení postaveného objektu.

Velké a lehké

Základem staveb s vynikajícími tepelněizolačními schopnostmi jsou rozměrné tvárnice, jejichž materiálem je liaporbeton, což je vytvrzená směs keramického kameniva Liapor, cementu a vody. Výsledný materiál je lehký (max. 2 kg/dm3) a pevný s vynikajícími schopnostmi izolovat zvuk i teplotu. Jeho pevnost v tlaku vyhoví pro stavby o 2 - 3 podlažích, i hodnoty součinitele prostupu tepla odpovídají normě.

Tvárnice používané pro systém ULTRA THERM jsou dvojího typu: tvárnice nosné TN pro nosné nezateplené konstrukce menších staveb (garáží, dílen, přístaveb) o tloušťce zdí 250 nebo 400 mm, dále pak tvárnice SIP vhodné pro vnější nosné popř. výplňové zateplené konstrukce budov o tloušťce zdi 300 mm, určené pro stavby s vysokým požadavkem na tepelnou izolaci obvodového pláště.

Nosné tvárnice TN se základním půdorysným modulem 100 mm se dodávají v několika variantách umožňujících snadné dělení a doplňování řad "půlkami" a "čtvrtkami". Tvárnice TN 25 se při vlastním zdění (šířka zdi 250 mm) ukládají dutinami dolů, maltování se provádí pouze ve vodorovném směru v tloušťce 10 mm na skořepinové dno tvárnice. Svislé spáry se zdí nasucho na zámkové spoje.

Při užití těchto tvárnic na šířku zdiva 400 mm se tyto tvárnice ukládají příčně. Maltují se na svislé i vodorovné spáry tloušťky 10 mm. Zámkové spoje tvárnic je vhodné ukládat vždy jedním směrem s ohledem na menší spotřebu omítek, drážkami ven a péry dovnitř.

Stavíme ze sendvičů

Pro vyšší nároky na tepelnou (i akustickou) izolaci se vyrábějí "sendvičové" tvárnice řady SIP, jejichž základní půdorysný modul je rovněž 100 mm a rozměry umožňují je kombinovat s betonovými cihlami CM-B P10. Jsou určeny pro vnější nosné popř. výplňové zateplené konstrukce budov o tloušťce zdi 300 mm.

 

Vyrábějí se z mezerovité vibrolisované liaporbetonové směsi, ve vnitřní dutině je vložka z tvrzeného stabilizovaného samozhášivého polystyrénu o tloušťce 100 mm, která výrazně zlepšuje izolační schopnosti tvárnice.

Kontaktní fasády

Vnějšího zateplení domů lze dosáhnout nejsnadněji pomocí tzv. kontaktních fasádních systémů. Ty umožňují zachování původního rázu fasády a tím celého domu s maximálními možnými ohledy k původnímu architektonickému řešení. Tepelná izolace je u kontaktních fasád přímo spojena s původním zdivem a omítkovou vrstvou. Izolačních vlastností se dosáhne nalepením izolačních desek přímo na omítku či zdivo fasády. Zateplení fasád se dodává v deskách z fasádního pěnového polystyrénu, minerální vlny nebo extrudovaného polystyrenu. Desky se lepicím tmelem přichytí na napenetrovaný podklad a upevní velkoplošnými talířovými hmoždinkami. Na takto upevněné izolační desky se nanese vrstva stěrkové hmoty, do které se vtlačuje jako výztuž síťovina ze skelné tkaniny ("perlinka"), která plní funkci zpevňující armatury. Po vytvrzení tmelicí hmoty se povrch opět napenetruje a teprve pak se na něj nanese některá z šlechtěných omítek.

Znáte systém MAXIT?

Tepelněizolační schopnosti tvárnic IZO, TN 25 či SIP jsou sice vynikající, dokonalosti stavbě však dodá až ucelený zateplovací systém. Řešení s použitím zateplovacího systému firmy MAXIT franken/maxit gruppe nejenže zlepšuje tepelněizolační vlastnosti obvodového zdiva, ale umožní dosáhnout i značné akumulace tepla v objektu.

Principem je kontaktní zateplení využívající izolačních desek - jejich tloušťka pak určuje tepelněizolační vlastnosti obvodového zdiva. Při tloušťce zdiva 460 mm dosahuje hodnota součinitele prostupu tepla 0,13 W/m2K. Tento zateplovací systém dosahuje velmi dobrých parametrů, takže domy, u nichž je použit, splňují požadavky vyhlášky 148/2007 Sb. a při dodržení doporučených technologií je lze zařadit do kategorie B - ENERGETICKY ÚSPORNÝ až NÍZKOENERGETICKÝ DŮM. Realizace staveb z tepelně izolačních obvodových tvárnic SUPER IZO či z podobných tepelněizolačních tvárnic při splnění požadovaných náležitostí opravňuje zájemce žádat o dotaci z programu "Zelená úsporám".

Společnost Betonové stavby - group s.r.o. dodává celé sestavy zateplovacího systému v kontejnerech, které lze uložit na stavbě a tak zabránit poškozování či rozkrádání materiálu. Jeden kontejner pojme materiál postačující pro 250 až 500 m2 tepelněizolačního systému.

Systém ULTRA THERM

Tepelně izolační systém vychází z osvědčených liaporbetonových sendvičových tvárnic SIP (SUPER IZO) nebo liaporbetonových tvárnic TN od výrobce BETONOVÉ STAVBY-GROUP s.r.o. s použitím kontaktního zateplovacího systému firmy MAXIT franken maxit gruppe.

VÝHODY

  • nízké provozní náklady
  • systémové řešení detailů
  • kompletní ucelený systém
  • možnost získání státní dotace
  • použití ekologického materiálu
  • vynikající akumulační a izolační vlastnosti

!!! ŠETŘÍME VAŠE PENÍZE !!!

DOKÁŽEME SPLNIT VAŠE PŘEDSTAVY - systém ULTRA THERM

Použitím zdiva firmy BETONOVÉ STAVBY-GROUP s.r.o. a zateplovacího sytému firmy MAXIT franken maxit gruppe dosáhneme výborné izolační schopnosti zdiva a zároveň akumulace tepla. Systém ULTRA THERM lze zařadit do kategorie B - ENERGETICKY ÚSPORNÝ až NÍZKOENERGETICKÝ DŮM (podle vyhlášky 148/2007 Sb.) O kvalitě tohoto systému svědčí fakt, že je zařazen do programu Zelená úsporám.

Na každou Vaši stavbu Vám bezplatně zpracujeme cenovou nabídku, výkaz materiálu i příslušenství zateplovacího systému.

Praktické výhody systému:

  • řešení skladování materiálu na stavbách bez možnosti skladování ve stávajících prostorách stavby
  • cenné příslušenství zateplovacího systému bezpečně uloženo na stavbě - pojištěný sklad
  • minimalizace ztrát materiálu oproti volnému skladování na přístupných místech
  • náplň kontejneru cca 250 - 500m2 tepelně-izolačního systému

 
 
Reklama