Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Objednejte si zdarma praktické příručky YTONG

Výrobce pórobetonu Ytong, společnost Xella CZ, vydal již dvě odborné publikace: Statika a Tepelná technika, která by měly projektantům a architektům usnadnit projektování staveb z pórobetonu Ytong.

Praktická příručka STATIKA


Nová technická příručka se zabývá použitím pórobetonu značky Ytong z pohledu statiky. Obsah publikace se soustřeďuje především na řešení nevyztužených zděných svislých nosných konstrukcí z materiálu Ytong a Silka navržených podle nových evropských a českých norem - eurokódů. Pro zděné konstrukce je stanovena část eurokód EC 6, označená jako normy řady ČSN EN 1996.


Získáte:

  • Přehled konstrukčních řešení svislých konstrukcí z materiálů Ytong a Silka s důrazem na nejvíce užívané, nevyztužené nosné stěny.
  • Orientaci v nově zavedených Eurókodech, které jsou od od března 2010 platné jako jediné předpisy pro navrhování zděných konstrukcí, a které zavádějí řadu významných změn proti dosud platným normám.
  • Vzorové příklady výpočtu zatížení a návrhu nosných stěn s porovnáním výsledků podle různých výpočtových metod.

Příručku STATIKA si můžete ZDARMA stáhnout v pdf nebo objednat poštou..

TEPELNÁ TECHNIKA!

Publikace je určená převážně pro projektanty rodinných domů, mohou ji ocenit ale i investoři. Příručka Tepelná technika se svou formou i obsahem významně odlišuje od běžných technických podkladů zpracovávaných výrobci stavebních materiálů. Kromě tepelnětechnického posouzení konstrukcí z pórobetonu Ytong totiž mimo jiné obsahuje energetické výpočty dvou různých domů vždy ve třech variantách obvodových konstrukcí a jejich vzájemné porovnání. Příručka Tepelná technika představuje dosud nejkomplexnější pomůcku pro navrhování energeticky efektivních rodinných domů.

Získáte:

  • Přehled doporučených řešení Ytong pro obvodové stěny a střešní konstrukce
  • Vzorové výpočty energetické náročnosti rozdílných rodinných domů
  • Řešení typických stavebních detailů z materiálu Ytong s tepelně technickým posouzením

Příručku TEPELNÁ TECHNIKA si můžete ZDARMA stáhnout v pdf nebo objednat poštou..


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.