Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pevná a tvrdá = nová deska Diamant z produkce firmy Knauf

Nová protipožární impregnovaná deska DIAMANT vyniká zvýšenou pevností a tvrdostí povrchu při standardním zpracování, ale ve srovnání s běžnými deskami typu DF nabízí navíc vylepšené zvukově izolační vlastnosti. Můžeme dosáhnout snížení hladiny hluku až o 8 dB, a to zejména v pásmech lidské řeči (125-1000 Hz).

"Tvrdost a pevnost", to jsou charakteristické vlastnosti nové sádrokartonové desky z produkce firmy Knauf. Vylepšená deska s výstižným názvem "DIAMANT" snese díky svým unikátním povrchovým vlastnostem přirovnání s tvrdostí vzácného přírodního kamene.

Nová protipožární impregnovaná deska DIAMANT vyniká zvýšenou pevností a tvrdostí povrchu při standardním zpracování, ale ve srovnání s běžnými deskami typu DF nabízí navíc vylepšené zvukově izolační vlastnosti. Konkrétně v případě jejího použití se standardními profily může být dosaženo snížení hladiny hluku až o 8 dB, a to zejména v pásmech lidské řeči (125-1000 Hz). Tím lze dosáhnout subjektivně lepší akustické pohody u dělených místností. Deska DIAMANT umožňuje také oproti běžným deskám zavěšení těžších předmětů, tj. do 55 kg. Deska má vysokou houževnatost, ale lze ji velmi dobře ohýbat či provádět s ní jiné než pravoúhlé půdorysy.

 

V konstrukcích řeší deska DIAMANT požární a mechanickou odolnost a současně i odolnost proti vlhkosti. To vše ji předurčuje k uplatnění v provozech, které tyto vlastnosti vyžadují. Mohou to být například nemocnice, domy pečovatelské služby, školy, tělocvičny, přednáškové sály atd. Přestože konstrukční sestavy s deskami DIAMANT vykazují nižší hmotnost, zachovávají si charakter masivní konstrukce a nevyžadují žádné speciální statické nároky. Desky DIAMANT najdou uplatnění všude tam, kde je vyžadována výjimečná odolnost, dlouhá životnost, skvělá akustika a nejlepší kvalita.

SERVIS HOTLINE
844 600 600
www.knauf.cz


Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...