Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novou aplikaci Ytong STATIX ocení nejen projektanti a odborníci na statiku

Ytong STATIX na rozdíl od jiných aplikací pro statiku dokáže vypočítat zatížení na stěnu i její únosnost a zároveň vyhodnotí, zda je tato varianta v souladu s normami. Aktivně se také zapojujeme do certifikačních systémů BREEAM a LEED. Nabízíme materiál se sníženým vlivem na životní prostředí.

Aplikace STATIX

Aplikace je velmi jednoduchá a intuitivní. Ocení ji nejen projektanti a odborníci na statiku, ale i například stavebníci svépomocí pro ověření statických parametrů našeho materiálu. Po aktivaci je možné výsledky vytisknout a použít u statických výpočtů ve vašich projektech. Jinak program funguje v „lite“ módu, kde je možné pracovat jen se zobrazením na obrazovce. Tento mód pracuje také online přímo na naší webové stránce.

Podívejte se na videomanuál, který vás seznámí s všeobecnými vlastnostmi programu a postupem aktivace aplikace. Následně vás detailně provede praktickou ukázkou výpočtu a možnostmi práce s výsledky výpočtů.

 
Aplikace STATIX
Aplikace STATIX

Aplikaci si můžete stáhnout na http://www.ytong.cz/ytong-statix.php.

Zelená certifikace budov BREEAM/LEED

Trendem současného stavebnictví je trvale udržitelný rozvoj. Požadavky na moderní stavění nekončí energetickou úsporností, ale zahrnují také stránku sociální a environmentální. Důležité je vše, co má dopad na uživatele budovy i jeho okolí, proto se pečlivě zvažují použité suroviny i rizika při likvidaci stavby. Jednoduchým způsobem jak dokázat, že stavba tyto moderní standardy splňuje, je některý z certifikátů, z nichž nejrozšířenější je právě BREEAM a LEED.

Certifikace hodnotí celou řadu kritérií použitých materiálů. Produkty Ytong, Silka i Multipor přispívají k získání vyššího počtu kreditů/bodů. Bližší informace jsou obsaženy v brožuře.

V rámci certifikace LEED ke kritériu MRc5 – Regionální materiály byla vytvořena aplikace, prostřednictvím které si ověříte, zda materiály splňují požadavek na výrobu a vytěžení surovin do 800 km od místa stavby. Následně zde získáte deklaraci o původu produktu a surovin.


Xella CZ, s.r.o.
logo Xella CZ, s.r.o.

Kompletní stavební systém Ytong nabízí ucelené řešení celé hrubé stavby i povrchových úprav. Zahrnuje tepelněizolační řadu tvárnic Lambda YQ, s níž je možné dosáhnout hodnot pasivní výstavby i jednovrstvým zděním bez zateplování.