Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FENIX OFFICE CENTRUM je technologickou stavbou roku 2016 Olomouckého kraje

Projekt Kancelářské centrum FENIX v Jeseníku obdržel z rukou hejtmana Olomouckého kraje ocenění Technologická stavba roku.

Nový Office Center Fenix j​​e plně elektrifikovaná stavba, postavená v souladu s normou 2020 (NZEB) a je zapojena jako aktivní prvek elektrizační soustavy. Ověřuje se spolupráce střešní fotovoltaické elektrárny s domovními bateriemi a "inteligentní sítí". Kontinuálně je sledována spotřeba jednotlivých technologických celků, vlastní výroba energie i její ukládání do bateriového úložiště. Zkušební dvouletý režim odborně zajišťuje UCEEB.

Model FENIX OFFICE CENTRA jako součást expozice ČR na EXPO 2017

Od 10. června do 10. září 2017 se koná Mezinárodní výstava EXPO ASTANA 2017 v kazašském hlavním městě Astaně. Supermoderní ekologické výstaviště, které se nachází nedaleko centra města, navrhlo slavné americké studio Adrian Smith a Gordon Gill Architecture. Hlavním tématem výstavy bude "Future Energy" – energie budoucnosti. "Jsme samozřejmě velmi hrdi na skutečnost, že Česká Republika zvolila jako jeden z deseti zde prezentovaných exponátů právě model našeho domu jako aktivního prvku energetické soustavy", říká Ing. Cyril Svozil v rozhovoru pro TZB-info.

Pilotní projekt je na TZB-info samostatnou kapitolou v projektu NZEB.

FENIX OFFICE CENTRUM - zvláštní cenu za životní prostředí v CZECH TOP 100
Pilotní projekt v Jeseníku, u kterého jste na TZB-info sledovali stavbu on-line, již v loňském roce získal zvláštní cenu za životní prostředí v CZECH TOP 100.



FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...

 
 
Reklama