Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová paleta intenzivních fasádních barev Ceresit Intense

Barevný systém Ceresit Intense přináší úplně novou řadu 36 tmavých, intenzivních prémiových barev pro elastomerovou omítku Ceresit CT 79 Impactum. Pouze díky této omítce a jejím vlastnostem může mít vnější vrstva zateplovacího systému intenzivní tmavý odstín – bez omítky Ceresit CT 79 by při aplikaci takto tmavých barev došlo k deformaci zateplovacího systému.

Ceresit Intense logo. Henkel Ceresit Ceretherm fasády omítky

Čísla mluví ostatně sama za sebe – zatímco běžné zateplovací systémy lze probarvovat se součinitelem rozptýleného odrazu světla (HBW index) v úrovni cca 25 % (0 % je totožná s černou a 100 % s  bílou barvou), fasádní zateplovací systém Ceresit Ceretherm Impactum lze díky elastomerové omítce Ceresit CT79 probarvit až téměř na 5 % (u odstínu Diamond Night).

Nová barevná paleta Ceresit Intense byla vytvořená pro potřeby architektů a investorů s cílem umožnit dokončit vzhled budovy v souladu s moderními trendy, ke kterým intenzivní a výrazné barvy bezpochyby patří. Koncepce barev byla inspirována přírodní krásou drahokamů, jejich barvami a celkovou odolností. Barvy jsou rozdělené do sedmi barevných skupin – od smaragdově zelené až po diamantově šedou.

Klíčové vlastnosti omítek Ceresit Ceretherm s odstíny barevné palety Intense

  • výběr z desítek tmavých a intenzivních odstínů (HBW index až 5 %*)
  • vysoká stálobarevnost
  • extrémní odolnost proti mechanickému a tepelnému namáhání
  • extrémní flexibilita a odolnost proti vzniku trhlin a vyblednutí barev
  • vysoká odolnost proti náhlým klimatickým změnám
  • vysoká odolnost proti průniku vody a biologické kontaminaci (řasy, houby, plísně)
  • silný samočistí efekt a odolnost proti usazování nečistot na fasádě
Henkel Ceresit Ceretherm fasády omítky
36 tmavých, intenzivních prémiových barev Ceresit Intense pro elastomerovou omítku Ceresit CT 79 Impactum.

Omítky a fasádní nátěry Ceresit Ceretherm jsou podle barev a designu rozdělené do tří hlavních kategorií: Colours of Nature, Visage a Intense a dohromady tvoří bohatou paletu několika stovek odstínů a mnoha druhů struktur.

Všechny tři kategorie společně těží z rozmanitosti a krásy přírody – jedna z jejich barev (Colours of Nature), další z jejích materiálů (Visage) a třetí z drahokamů (Intense Colour). Díky tomu je možné zvolit libovolnou barvu od jemné pacifické modré až po velmi tmavou diamantovou barvu a současně si vybrat i strukturu povrchové úpravy s designem kamene, dřeva nebo kovu. Díky takto široké nabídce různých barev a vzhledů si tak architekt, investor či realizační firma může vytvořit fasádu do libovolného stylu, ať už navrhuje či staví nový dům, nebo rekonstruuje stávající. Dům s novou fasádou tak může splývat s okolím, ale také z něj elegantně vyčnívat.

Více informací o omítkách a fasádních nátěrech Ceresit Ceretherm najdete na www.ceretherm.cz, www.ceresit-visage.cz a www.ceresit-impactum.cz.

Henkel Ceresit Ceretherm fasády omítky
Zajímavý projekt, kombinující tradiční a moderní formy architektury. Finální vrstva horní části se vzhledem dřeva je z Ceresit Visage, odstín Bengal teak, a koresponduje je s rubínovým odstínem Ceresit Intense, použitém na vybraných plochách v přízemí objektu.
Henkel Ceresit Ceretherm fasády omítky
Moderní dům se statečným kombinaci tří velmi intenzivních barev Ceresit Intense. Zdůrazňují kubické formy projektu a pomáhají budově brilantně vystoupit ze svého okolí.
Henkel Ceresit Ceretherm fasády omítky
Demonstrace intenzivních odstínů, které nabízí systém Ceresit Intense. Vivid Amber je dominantou a krásně kontrastuje s šedým povrchem Diamond Morning. Poměrně jednoduchý architektonický projekt tak dostává nové rozměry.

 
 
Reklama