Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

City Green Court společnosti Skanska je první budovou s precertifikací LEED Platinum v ČR

Skanska hrdě oznamuje, že vznikající kancelářská budova City Green Court v Praze získala precertifikaci LEED Platinum, což je nejvyšší možná úroveň nejnovější verze systému LEED. City Green Court je prvním kancelářským projektem v Česku a prvním kancelářským projektem společnosti Skanska v Evropě, který toho dosáhl. Přepracování původního návrhu projektu má za cíl vytvořit nejzelenější administrativní budovu v Praze.

Po akvizici na jaře roku 2010 byl původní návrh budovy City Green Court od newyorského architektonického studia Richard Meier & Partners upraven v souladu s požadavky společnosti Skanska za účelem dosažení nejvyšší úrovně certifikace LEED. V hodnocení LEED získal projekt maximální počet bodů v kategoriích správný výběr lokality, racionální hospodaření s vodou a kvalita vnitřního prostředí.

"Skanska je pevně odhodlána posouvat zelenou výstavbu stále dál a zvyšovat počet zelených a LEED-certifikovaných projektů v Česku," říká Britta Cesar, výkonná ředitelka společnosti Skanska Property Czech Republic, a pokračuje: "Jsme hrdí na to, že se nám podařilo získat precertifikaci LEED platinové úrovně a že přispíváme k rostoucímu zájmu o zelené, moderní a flexibilní kancelářské prostory, které nabízejí stimulační pracovní prostředí. Toto představuje přidanou hodnotu jak pro investory, tak pro nájemce."

City Green Court se právě staví v zavedené obchodní čtvrti Praha 4 - Pankrác s výbornou dostupností a širokou škálou služeb a občanské vybavenosti v okolí. Osmipodlažní budova nabídne přibližně 16 400 m2 celkové hrubé pronajímatelné kancelářské plochy uspořádané okolo impozantního atria. Budova City Green Court bude dokončena v prvním čtvrtletí roku 2012.

"Platinová precertifikace LEED projektu City Green Court dokládá jeho výraznou vedoucí pozici v oblasti zelené výstavby," říká Rick Fedrizzi, předseda, generální ředitel a zakládající předseda organizace U.S. Green Building Council. "Úsilí USGBC nutí stavební průmysl, aby rychleji přijímal změny a posouval nové technologie stále kupředu a projekt City Green Court slouží jako nejlepší příklad, čeho lze dosáhnout."

Precertifikace LEED stupně Platinum projektu City Green Court vychází z řady zelených rysů a inovací návrhu a vlastní výstavby, které pozitivně ovlivňují samotný projekt i širší komunitu. Mezi tato řešení patří například: sofistikovaný systém osvětlení využívající senzory obsazenosti a denního světla, vysoce výkonné armatury, zelená střecha, vysoce efektivní zavlažovací systém a impozantní uzavřené atrium, které využívá přirozené větrání.

 
 
Reklama