Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Správná volba ozvučení sálu může ušetřit statisíce

Pokud není možné upravit akustiku historického interiéru, nebo by to bylo příliš finančně náročné, přichází ke slovu směrové ozvučení - reprosloupy nového typu K2R.

Reprosloupy typu K2R jsou určeny zejména pro sály, auly, kostely, zasadací místnosti a další větší prostory, kde běžné ozvučení nemůže dosáhnout kýžené srozumitelnosti mluveného slova v celém prostoru auditoria bez nákladných úprav akustiky. Reprosoustavy K2R jsou optimálním řešením díky úzkému vyzařovacímu úhlu ve vertikální rovině (od pouhých 15°!) při zachování širokého horizontálního pokrytí, čímž dochází k eliminaci nežádoucích odrazů od podlahy a stropu. Jsou ideálním řešením všude tam, kde je nutné obsáhnout celý prostor kvalitním a srozumitelným zvukem s maximálním zřetelem na estetiku (reprosloupy jsou široké pouze 95 mm a vysoké dle výkonu od 224 do 1496 mm).

Dosah reprosloupů K2R se pohybuje v rozmezí od 3 až do 18 metrů, proto jsou vhodné i pro širší sály a není nutné jich instalovat větší množství - ve většině případů je dokonce nejvhodnější je instalovat jako jediný centrální (nebo fantomový) zářič pro dosažení maximální srozumitelnosti.

 
 
Reklama