Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stavba Vysočiny vyhlašuje 10. ročník

Tradiční soutěž vstupuje do jubilejního ročníku, ve kterém bude několik inovací a novinek. Poprvé budou vedle staveb z Kraje Vysočina hodnoceny i stavby za jeho hranicemi. Vrací se Řemeslný detail stavby a nově vznikly samostatné kategorie Stavby malého rozsahu (do 6 mil. Kč) a Veřejná prostranství. Ke stálému doprovodnému programu v podobě Studentského projektu přibude Učeň roku.


Cílem soutěže Stavba Vysočiny, kterou zaštítil hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, je vybrat a ocenit nejlepší novostavby a rekonstrukce staveb, které byly realizovány v Kraji Vysočina a také za jeho hranicemi firmami se sídlem v Kraji Vysočina.
Oficiálně poděkovat a podpořit investory, architekty, projektanty, stavební firmy a řemeslníky, kteří kvalitativním způsobem změnili a mění podobu Kraje Vysočina a dávají o sobě vědět i v ostatních částech naší republiky nebo i světa. Prezentovat a zviditelnit architekturu a stavebnictví širší laické i odborné veřejnosti a dát signál, že estetická a řemeslná kvalita se vyplácí.

Účastníci výstavby mohou do desátého ročníku přihlásit realizace, které byly dány do provozu nebo zkolaudovány v období od 1. ledna 2010 do 31. prosince 2011. Příjem přihlášek začíná 2. ledna 2012 a končí 4. května 2012. Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v pondělí 11. června 2012 v Horáckém divadle v Jihlavě.

Součástí galavečera bude předání finančních darů autorům vítězných návrhů Studentského projektu a udělení titulů Učeň roku.
Navrhnout moderní vodácký areál, který vytvoří důstojné zázemí pro většinu vodáckých oddílů v Jihlavě „Vodácké centrum Jihlava“ je téma doprovodné soutěže v projektování, kterou jsme vyhlásili v září letošního roku za podpory společnosti Pragoprojekt a Statutárního města Jihlavy. Vedle studentů budeme také oceňovat šikovné a zručné učně ze stavebních oborů, kteří významně uspěli na oborových soutěžích.

Soutěž Stavba Vysočiny 2011 a doprovodné aktivity vypisuje Stavební sdružení Vysočina, krajské reprezentace Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR a České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Kraj Vysočina. Partnery soutěžních kategorií: Stavby malého rozsahu, Občanské stavby, Dopravní a inženýrské stavby, Veřejná prostranství, Průmyslové a zemědělské stavby, Stavby za hranicemi kraje a Řemeslný detail stavby jsou z pozice generálního partnera společnosti Rieder beton a Needful a z pozice hlavního partnera Českomoravský štěrk, Wienerberger cihlářský průmysl a Ursa.

Na webových stránkách www.stavbavysociny.cz je připraven komplexní informační servis, pravidla a zjednodušený postupu pro přihlášení stavby „krok za krokem“.


 
 
Reklama